Krajinović ispustio Zvereva nakon što je jednom od gledalaca pozlilo: Ništa od polufinala Hamburga

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.07.19. | 17:55

Srpski teniser servirao je za pobedu u trenutku prekida

Šteta, i to velika. Bio je Filip Krajinović blizu velikog iznenađenja i pobede protiv Aleksandra Zvereva i to u njegovom rodnom gradu Hamburgu. Nemac je, ipak, u ključnim trenucima meča bio znatno skoncentrisaniji i uspeo je da odnese pobedu protiv Filipa nakon preokreta, 2:1 (2:6, 7:5, 6:2).

Momčina iz Sombora je briljirala danas u prvom setu četvrtfinala prestižnog takmičenja na severu Nemačke, ali nije mu se dalo da lagano dođe do trijumfa iako je u nastavku vodio sa 4:1 i 5:2. Možda najteži momenti za njega u ovom meču su bili u devetom gemu drugog seta kada je prvo uspeo da odbrani tri brejk-lopte pri rezultatu 5:3, kada je servirao za trijumf, da bi potom pozlilo jednom gledaocu zbog čega je igra suspendovana. Nakon nastavka meča Zverev je došao do tog brejka, a onda i do drugog za izjednačenje u setovima.

Izabrane vesti

Nije uspeo Krajinović da se oporavi od tog šoka, pa je u trećem setu bio prilično loš. Nemac je već na startu oduzeo servis srpskom teniseru, a on je uspeo da ga vrati u četvrtom gemu. Ipak, to je bilo sve, pošto je Zverev vezao četiri naredna gema i tako rešio ovaj meč u svoju korist.

Naredni protivnik Zverevu je Nikoloz Basilašvili koji je sa 6:2, 6:3 takođe bio surov prema iskusnom Francuzu Žeremiju Šardiju. Odlični Gruzijac je specijalista za igru na šljaci i trenutno je 16. na ATP listi.

Inače, MOZZART Sport je ranije danas javio da se Nemac nalazi u velikim problemima, uglavnom organizacionim, u poslednje vreme, pošto su ga napustili menadžer, a potom i glavni trener, legendarni Ivan Lendl.

Plasmanom u polufinale ovog cenjenog ATP 500 turnira (šljakasta podloga, nagradni fond 1.718.170 evra), koji je do pre 10 godina bio masters, nemački as je obezbedio 89.926 evra bruto novčane nagrade, ali i 180 ATP poena.

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara