Ispit zrelosti za Olgu Danilović

Vreme čitanja: 1min | čet. 27.06.19. | 12:34

Ukoliko danas pobedi srpska tinejdžerka će se prvi put plasirati u glavni žreb grend slema, i to Vimbldona

Naša najtalentovanija teniserka, Olga Danilović danas polaže jedan od najvažnijih "ispita" u karijeri u pokušaju da se prvi put plasira u glavni žreb nekog od grend slemova. I to ne bilo kog, već najprestižnijeg - Vimbldona!

RASPORED MEČEVA (-1 Č)

Izabrane vesti

Ona će popodne, ne pre 14 časova ukrstiti rekete sa Betriz Hadad Majom. U pitanju je 23-godišnja Brazilka, koja se do treće runde kvalifikacija probila slavivši dva puta u tri seta, te bi mogao umor da je malo "hendikepira". Trenutno je 121. na WTA listi, dva mesta ispod naše teniserke, a najbolje rezultate postavlja na tvrdim terenima i šljaci. Kao i Olga i ona je levoruka, tako da će meč sigurno biti interesantan. Te se može očekivati i uzbudljiv, to jest napet meč sa mnogo gemova, možda i tri seta.

"Imala sam mnogo mečeva koje nisam pobedila, imala sam mnoho teških žrebova", objasnila je nakon pobede u drugom kolu kvalifikacija beogradska tinejdžerka pad forme i slabije rezultate od osvajanja WTA turnira u Moskvi prošlog leta, "Ali, to je deo procesa stasavanja, kako kažu. Imam mnogo uspona i padova i moram da steknem rutinu."

WTA ŽREB KVALIFIKACIJA

Sveukupno 16 igračica je danas dobilo priliku da se probije u glavni žreb singla u Vimbdonu koji broji 128 teniserki, među kojima bi trebalo da se nađu naše Aleksandra Krunić i Ivana Jorović. A nadamo se i Olga Danilović.

***kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara