Filip Krajinović
Filip Krajinović

Goran Ivanišević i srpski tenis: Istarska epizoda

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.07.19. | 10:15

Filip Krajinović danas dva puta na terenima u Umagu gde nastupaju i Đere, Zimonjić, Lajović i Čačić

Jedan od najlepših pravih letnjih, zli jezici bi rekli "hotelskih" ATP turnira koji se igraju ovom periodu sezona je svakako ovaj u Umagu (šljaka, 586.140 €).

RASPORED MEČEVA

Izabrane vesti

Istarska blaga klima, domaća hrana, očuvana i sačuvana priroda i naravno plavi Jadran, kao i dobri domaćini često naklonjeni svim ljudima sa prostora nekadašnje Jugoslavije ma odakle dolazili,  čine ovo takmičenje jedno od omiljenijih za naše tenisere. U Umagu je na početku karijere često igrao i Novak Đoković, a ovog leta sreću, formu i malo duševnog mira na severu jadranske obale traže čak petorica naših tenisera: Filip Krajinović, Laslo Đere, Dušan Lajović, Nenad Zimonjić i Nikola Čačić. I svi će danas "biti u pogonu".

Krajinović, koji je juče oduševio tamošnje navijače zaista spektakularnim potezom, od 16.30 u drugom kolu na "Goranu Ivaniševiću", impozantnom glavnom terenu tamošnjeg teniskog kompleksa "Stela Maris", prvi put u karijeri ukršta rekete sa kvalifikantom iz Mađarske, Atilom Balažom. Naš as je trenutno 58. na svetu, a 30-godišnjak iz Budimpešte 2007, tako da je jasno ko je favorit. Naš as nije u vrhunskoj formi, te bi moglo da se dogodi da kao u prvoj rundi ima malih porblema, ali je za ovog protivnika veliki favorit te očekujemo da prođe u četvrtfinale.

Drugi i poslednji meč na centralnom terenu igraju dva Italijana, prvi nosilac Fabio Fonjini i Stefano Travalja koji začudo ima pobedu u jedinom njihovom dosadašnjem odmeravanju, i to pre dve godina na samom početku US Opena. Popularni Fonja je bez sumnje danas veliki favorit, ali je veliko pitanje koliko je motivisan. Ovaj meč je potencijalna "mina" pa ko veruje da će je Fonjini nagaziti, tu je kvota 3,00 na njegovog rivala.

U drugom meču na drugom terenu umaškog kompleksa, Grendstendu igraju Jirži Veseli i Leonardo Majer, zanimljivo njihov već osmi. Brojke ovde kažu sve, a to je da je Argentinac, inače majstor igre na šljaci, veliki favorit. Slavio je šest puta protiv snažnog Čeha, a trenutno je 60. na svetu, dok je njegov protivnik 142.

Poslednji singl današnjeg, četvrtog dana teniskih odmeravanja u Istri igraju stari poznanici Laslo Đere i Paolo Lorenci. Više nego iskusni, 37-godižšnji Italijan je tri pobede nad asom iz Sente u sedam odmeravnja. A od tih sedam odmeravnja pet je završeno nakon velikih borbi u tri seta i obavezno sa taj-brejkom. Favorit je naš teniser, a definitivno treba očekivati veliki broj gemova.

Treba napomenuti da danas u Umagu nastupaju i dva srpska dubla. Filip Krajinović i Nenad Zimonjić ukrštaju rekete sa domaćim parom koji čine Antonio Sančić i Nino Serdarušić gde su bez sumnje favoriti za prodor u polufinale.

Što se teško može reći za Čačića i Lajovića koji idu na iskusni austrijski par Jirgen Melcer - Oliver Marah, inače prve nosioce.  

***kvote supodložne promenama

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara