Federer ispao! Anderson preživeo 0:2, meč loptu i srušio Kralja Vimbldona

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.07.18. | 18:36

Južnoafrički teniser nakon više od četiri sata velike borbe i junačkog preokreta savladao Švajcarca

Rodžer Federer nije izdržao, a Vimbldon dobija novog šampiona! Sinonim za sportski uspeh, bogatstvo i pobedu, koji već skoro dve decenije suvereno vlada belim sportom u gotovo svakom njegovom aspektu priredio je veliki šok za armiju navijača. Osmostruki i aktuelni osvajač najvećeg i najprestižnijeg teniskog turnira na svetu izgubio je u četvrtfinalu Vimbldona od Kevina Andersona nakon velike borbe koja je trajala više od četiri časa. Dvometraš iz Jiužna Afrike je slavio nakon preokreta i jedne odbranjenen meč lopte protivnika sa 3:2, po setovima 2:6, 6:7 (5), 7:5, 6:4 i 13:11.

Izabrane vesti

Federer je relativno lako uzeo prvi set davši protivniku samo dva gema. Delovalo je kao da će ovo biti još jedan sprint kojim će veliki as pregaziti opoziciju sa druge strane mreže, ali je Južnoafrikanac uradio ono što smo i očekivali. Uspeo je rano da napravi brejk nad Federerom u drugom setu, što je Švajcarcu bio prvi na ovom izdanju Vimbldona, ali ga nije dugo zadržao. Drugi deo susreta je rešen u veoma uzbudljivom taj-breku koji je pripao Fedeksu.

Kad je uspeo da povede sa 2:0, Švajcarac je mislio da je obavio veliki deo posla tako da je nekako nonšalantno ispustio protivnika koji je, bokserski rečeno već bio "na konopcima". Nije se uporni i smireni Anderson tako lako dao, stigao je do brejka na kraju seta, spasao čak i meč loptu pre toga, a odmah potom odbranio i tri vezane brejk lopte meštera iz Bazela za prekid serije od rekordna 34 vezana osvojena seta Švajcaraca na londonskom grend slemu.

E od tog momenta se videlo ono što smo upozoravali na stranicama Mozzart Sporta, posebmo u jutrošnjoj bet analizzi, a to je da Fedeksova forma nije vrhunska. Gubitak seta, nakon 34 vezana osvojena na Vimbldonu ga je poljulao što ga je držalo skoro do kraja meča. U tom periodu nije ga slušala ruka, posebno pri forhendu, što je Anderson iskoristio za izjednačenje.

Ali egala u tenisu nema te je došao red i na odlučujući deo meča u Londonu koji je bio izuzetno naporan i neizvestan, pošto po pravilima u Vimbldonu nema taj-brejka u petom setu. Oba tenisera su u nekoiko navrata bili blizu brejku, ali snage za rani preokret nije bilo. Morali su da se teraju sve do 24. gema u kom je konačno posustao Švajcarac za veliko iznenađenje. Vimbldon će, sada je jasno dočekati novog šampiona.

Južnoafrikanac će se u polufinalu, koje je zakazano za petak boriti protiv boljeg iz meča između Miloša Raonića i Džona Iznera.

Foto: Action IMAGES


tagovi

Rodžer FedererKevin Anderson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara