Krajinović, Lajović, Đere i Tipsarević
Krajinović, Lajović, Đere i Tipsarević

Dubl na Vimbldonu: Aleksandra i četiri drugara

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.06.19. | 17:03

Krunićeva će se upariti sa Japankom Aojame, dok Tipsarević igra sa Đereom, a Lajović sa Krajinovićem

Pored dve predstavnice u ženskom i još šest predstavnika u muškom singlu, srpski tenis će se i ove godine dokazivati i u takmičenju dublova na Vimbldonu.

Aleksandra Krunić će biti jedina Srpkinja u konkurenciji ženskih parova. Ona će nastupiti u kombinaciji sa Japankom Šuko Aojame koja je trenutno 37. na ATP listi dubl teniserki. Njih dve će se u prvom kolu suprotstaviti Slovenki Dalili Jakupović i Amerikanki Kejtlin Kristijan.

Izabrane vesti

WTA ŽREB - DUBL

Od značajnijih parova u ženskoj konkurenciji treba pomenuti Timeu Baboš i Kristinu Mladenović koje su postavljene za prve nositeljke, situacija u kojoj su bile i prošle godine, ali se nisu proslavile pošto su ispale već u prvom kolu, te Eliz Mertens i Arinu Sabalenko, Samantu Stosur koja je u kombinaciji sa Saisai Ženg, Viktoriju Azarenko i prvi reket sveta Ešli Barti, kao i braniteljke titule, Čehinje Barboru Krejčikovu i Katerinu Sinijakovu.

ATP ŽREB - DUBL

U muškoj dublu imamo dva para koji će igrati pod našom zastavom. Laslo Đere i Janko Tipsarević će takmičenje početi protiv Pakistanca Ajsama Kurešija i Meksikanca Santjaga Gonzalesa, dok Dušan Lajović i Filip Krajinović  neće imati lak zadatak protiv Kanađanina Vaseka Pospišila i Australijanca Metjua Ebdena. Titulu neće braniti Amerikanci Majk Brajan i Džek Sok, pošto je Majk ponovo u kombinaciji sa bratom blizancem, Bobom. Oni su postavljeni za sedme nosioce, dok su prvi Poljak Lukaš Kubot i Brazilac Marselo Melo.

Žreb za mešovite dublove održava se 3. jula.

Foto: MN press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara