Brazilska rampa za Olgu na Vimbldonu

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.06.19. | 16:20

Danilovićka izgubila u poslendjem, trećem kolu kvalifikacija ne uspevši da se prvi put u karijeri plasira u glavni žreb nekog od grend slemova

Nije uspela Olga Danilović, nije se plasirala u glavni žreb singla najvećeg i najprestižnijeg teniskog turnira na svetu, Vimbldona. Naša najtalentovanija teniserka zaustavljena je na poslednjem stepeniku, u trećem kolu kvalifikacija. Bolja od nje nakon sat i 23 minuta borbe rezultatom 6:4 i 6:4 bila je 23-godišnja Brazilka Betariz Hadad Maja.

Kao što se i očekivalo kada se sastanu dve levoruke igračice, meč je bio napet, naročito na samom početku. Nakon razmene brejkova početni deo susreta je završen lošim servis-gemom naše teniserke, što je pet godina starija protivnica odmah iskoristila i povela. Taj nalet joj je pomogao u nastavku meča, odmah na početku drugog dela kada je ponovo osvojila servis-gem 18-godišnje Beograđanke i povela sa 3:0. Imala je Brazilka priliku da poveća vođstvo, Danilovićka se nekako odbranila, a onda uspela da uzvrati punom merom, izjednačivši na 4:4 čime je skoro u poslednjem momentu vratila nadu u preokret. Nažalost, pri rezultatu 5:4 Hadad Maja je došla do dve meč lopte, prvu nije uspela, ali je drugu konvertovala i tako se plasirala u glavni žreb Vimbldona

Izabrane vesti

Mučila se Danilovićka sa servisom (što se vidi iz statistike), koji je ovih dana slabo služi u Londonu, što  na najbržoj podlozi u svetu belog sporta, travi je ozbiljan hendikep. Zato je i često pružala prilike i dozvoljavala protivnicama brejkove, što ju je na kraju i koštalo plasmana u glavni žreb.

Danas se i zvanično završavaju kvalifikacije, što znači da će iz njih u glavni žreb pojedinačne konkurencije preći po 16 teniserki i isto toliko tenisera, među kojima, nažalost nema niti jednog našeg predstavnika. Ženski srpski tenis tako će u singlu na 133. izdanju Vimbldona, koji počinje zvanično u ponedeljak 1. jula, predstavljati najverovatnije dve, naše najbolje igračice Ivana Jorović i Aleksandra Krunić.  

S druge strane, mnogo bolja situacija pošto je za muški žreb prijavljeno čak šest tenisera: Đoković, Dušan Lajović, Laslo Đere, Janko Tipsarević, Filip Krajinović i Miomir Kecmanović. Žrebanje će biti održano u petak u 10 časova po lokalnom, to jest u 11 po srednjoevropskom vremenu. Titulu u ženskoj konkurenciji brani Nemica Angelika Kerber, a u muškoj Novak Đoković.

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara