ATP Štutgart: Beogradski tinejdžer protiv nemačke haubice

Vreme čitanja: 3min | sre. 12.06.19. | 10:19

Od 15 časova Kecmanović - Štruf u drugom kolu Mercedes kupa

Na redu je peti dan takmičenja na ATP 250 turniru u Štutgartu (ATP 250, travnata podloga na otvorenom, nagradni fond 754.640 evra) na kojem ćemo imati prilike da vidimo Miomira Kecmanovića koji se nakon pobede u prvoj rundi proti 16 godina starijeg Nemca Filipa Kolšrajbera priprema za još jedan sudar sa domaćim igračem.

DNEVNI RASPORED MEČEVA

Izabrane vesti

Ovaj put pred njim je, ne pre 15 časova Jan Lenard Štruf, momak koji je nedavno na Rolan Garosu u osmini finala bio nemi posmatrač majstorije Novaka Đokovića. Ali da nije mačji kašalj pokazao je na početku takmičenja u Štutgartu savladavši jednog od najvećih talenata, Kanađanina Denisa Šapovalova.

Trenutno je 38. na svetu što mu je renking karijere, naravno ako se gleda singl pošto je bio 21. u dublovima. Upravo to iskustvo igranja u parovima, ali i izuzetne fizikalije, pre svega odlična servis-volej igra daju mu prednost nad beogradskim tinejdžerom koji ima čak deceniju životnog iskustva manje. A to je kod igranja na travi izuzetno značajno. Favorit je Štruf, a na Kecmanoviću je da što skuplje proda kožu i nada se iznenađenju.

Takmičarski dan počinje rano, već od 11 časova kada igraju Marton Fučovič i Nikoloz Basilašvili gde je Mađar i pored toga što je 52. reket sveta, a Gruzin 17, ipak favorit. Razlog za to je što je on specijalista za brze podloge, a nema brže od trave, dok je njegov protivnik za spore, to jest šljaku. Pored toga, Fučovič vodi sa 2-1 u međusobnim odnosima.

Nakon njih dvojice sledi potencijalno, ali i po imenima najinteresantiniji duel, može se reći i derbi dana u evropskoj finansijskoj prestonici pošto sedmi put rekete ukrštaju dva prekaljena asa, Miloš Raonić i Žo Vilfred Conga. Francuz je obe pobede zabeležio odavno, 2012. i 2013. nakon čega je momak iz Podgorice vezao četiri trijumfa, ali je poslednji, sa mastersa u Parizu prošle godine bio posebno naporan pošto je odigran u tri taj-brejka. Nešto slino očekujemo i ovaj put, a favorita je teško odrediti pre svega zato što se Conga polako, ali sigurno vraća u vrh, tamo gde mu je i mesto, dok Raonić prilično stagnira.

Poslednji meč dana je pak derbi dva momka od kojih se očekuje da u dogledno vreme igraju daleko važnije uloge u svetu belog sporta, Luke Puja i Danila Medvedeva. Ni jedan ni drugi nisu specijalisti za travu, mada je Francuz podigao pehar 2017. u Štugartu i dobio najnoviji model galavnog sponzora turnira, Mercedesa, što i ove godine čeka šampiona, tako da mu dajemo malu prednost iako je Rus u boljoj formi. Medvedev nema igru za travnatu podlogu i teško će se snaći. Kvota na Puja je 2,55 i o njoj treba razmisliti, i zbog toga što Belgijanac vodi sa 3-0 u mđeusobim okršajima.

Prošle godine na Mercedes kupu, koji je 2012. pokorio i Janko Tisarević, titulu je osvojio Rodžer Federer.

***kvote su pdoložne promenama

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara