ATP kup: Srbija u grupi A sa Francuskom i Južnom Afrikom

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.09.19. | 14:53

Nimalo lak žreb za duet Đoković-Lajović

Novo veliko ATP takmičenje reprezentacija, ATP kup koji će se igrati u tri grada Australije početkom sezone za nemali nagradni fond od čak 15 miliona dolara, dobilo je danas raspored grupa i mečeva.

Kao prva među 24 učesnice, zahvaljujući plasmanu Novaka Đokovića na svetskoj lestvici, Srbija je u Grupi A i nikako joj neće biti lako jer su tu još Francuska, Južna Afrtika i jedna reprezentacija koja će biti odlučena u plej-ofu. Za sada se plasiralo 19 timova, a preostaje da se odredi njih još pet.

Izabrane vesti

Inače, takmičenje počinje 3. januara, a naš tim, koji će, ako bude sve kako treba činiti Nole i Dušan Lajović, igra u Brizbejnu protiv JAR, odnosno Kevina Andersona (ako se dotle oporavi od operacije kolena) i Lojda Herisa drugog dana turnira u jutarnjim časovima po srednjoevropskom vremenu. Dva dana kasnije u isto vreme Novak i Duci ukrštaju rekete sa Francuzima (Gael Monfis Benoa Per). Četvrtfinale je na programu 9, polufinala dva dana docnije, a finale 12. januara.

Grupa smrti je definitivno D u kojoj se za sada nalaze Rusija, Italija i SAD. Drugi nosilac Španija, za koju igraju Rafael Nadal i Roberto Bautisa Agut po imenima je, uz Rusiju (Danil Medvedev i Karen Hačanov) verovatno i najjači tim na takmičenju, dok Švajcarci, to jest Rodžer Federer i Henri Lakosnen teško da računaju na visok plasman.

Ovako smo inače saznali i gde će Nole, ali i Duci otvoriti sezonu 2020, a to je Brizbejn gde će se takmičiti Grupa A. Španija nastupa u Pertu, te će tu biti i Nadal, a Švajcarska i Fedeks u Sidneju. Inače, Srbija, Španija i Švajcarska samo za učešće dobijaju po četvrt miliona dolara, reprezentacije od 4. do 6. mesta za nositelje 225.000, 7-12. po 200.000, 13-18. po 150.00, a 19-24. po 75.000.

(Foto: atptour.com, MNpress)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara