Đere i Krajinović prvi put na ATP turu jedan na drugog u zvaničnom meču
Đere i Krajinović prvi put na ATP turu jedan na drugog u zvaničnom meču

ATP Hamburg: Vreme je za tešku artiljeriju i vojvođanski derbi

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.07.19. | 10:47

Danas veoma interesantni dueli na severu Nemačke: Tim - Kuevas, Hari - Zverev, Fonjini - Lenc, završno sa Đere - Krajinović

Drugi dan takmičenja u glavnom žrebu ATP 500 turnira u Hamburgu (šljakasta podloga, nagradni fond 1.718.170 evra) izvodi na teren "elitu" koja se okupila ove sedmice na severu Nemačke.

RASPORED MEČEVA

Izabrane vesti

Već od 13 časova na Centralni teren izlaze Dominik Tim i Pablo Kuevas što će im biti sedmo odmeravanje. Austrijanac vodi sa 4:2 i slavio je oba puta ove godine na šljaci Buenos Ajresa, ali i Rolan Garosa. Svaki put ga je namučio iskusni Urugvajac, te i ovaj put očekujemo nešto slično.

Nakon njih prvi reket Nemačke, Aleksander Zverev ukršta se treći put u karijeri sa Nikolasom Harijem. Dva momka od skoro dva metra, tačnije po 198 cm viđeni su kao budući lideri belog sporta. U poslednje vreme posebno imperesionira Čileanac koji je stigao do 38. mesta na svetskoj listi. Zanimljivo je da su oba duela odigrali ove godine i to u istim uslovima kao u Hamburgu (šljaka na otvorenom), u Barseloni i Ženevi i oba puta je pobednik dobijen u taj-brejku trećeg seta. To su otprilike i smernice za klađenje na današnji duel, mada malu prednost dajemo Zverevu, pre svega zbog domaćeg terena.

Dan na Centralnom terenu zatvara jedna sigurizza, a to je pobeda Fabija Fonjinija nad domaćim kvalifikantom Julijanom Lencom. Italijan je, nadamo se završio sa odmorom i opuštanjem, što ga je koštalo poraza već na startu Umaga prošle sedmice, te da je spreman da zaigra kako zna i ume.

Derbi dana od 16.30 igraju dva naša asa, Laslo Đere i Filip Krajinović. Ovo je prvi put da Senćanin i Somborac ukrštaju rekete u zvaničnom ATP meču, ali je jasno da je Đere favorit. Zanimljivo je da su sva četiri odmeravanja, uglavnom na čelendžerima imali pre dve godine i rezultat je 2-2. Trenutno je u boljoj formi Laci, stigao je u Umagu do polufinala i na pragu je da se vrati u Top 30 na ATP listi. Zanimljiovo je da je prošle sedmice obojicu sa turnira u Istri izbacio isti tensier Atila Balaž, s tim što ga je Krajinović mnogo više namučio. Opasnom Mađaru na rep je stao tek Dušan Lajović u finalu. Ne treba zaboraviti da se Đere i Krajinović odlično poznaju i da su mnogo puta zajedno trenirali, a i igrali jedan protiv drugog na treninzima, tako da među njima nema tajni. Zato o ovde možemo očekivati napeto odmeravanje dva dobra prijatelja.

***kvote su podložne promenama

(Foto: MN Press)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara