Na osnovu člana 15. Ugovora o osnivanju privrednog društva „MOZZART“ d.o.o. Beograd, od dana 26.05.2010, overen pod Ov.br. 63268/2010, i Odluke direktora o organizovanju takmičenja pod nazivom „MOZZART PROGNOZZER“ od dana 15.09.2021. godine, direktor ovog društva, donosi dana 15.09.2021. godine,

PRAVILA TAKMIČENJA

„MOZZART PROGNOZZER“

Član 1.

Mozzart d.o.o. Beograd, Ul. Zrenjaninski put 84c (u daljem tekstu: Organizator), kao vlasnik/izdavač medija MOZZART SPORT PORTAL organizuje takmičenje iz znanja iz oblasti poznavanja sporta, pod nazivom „MOZZART PROGNOZZER!“.

U ovom takmičenju mogu učestvovati učesnici sa teritorije Republike Srbije i Republike Srpske koji se registruju na Mozzart sport portalu - https://www.mozzartsport.com/.

Zaposleni u MOZZART d.o.o. Beograd i MOZZART d.o.o. Banja Luka mogu učestvovati u takmičenju ali ne mogu osvajati nagrade u takmičenju.

Takmičenje koje je predmet ovih Pravila ne smatra se igrom na sreću u smislu Zakona o igrama na sreću, s obzirom na to da učesnici ne plaćaju bilo kakvu posebnu naknadu za učešće u takmičenju, a osvajanje nagrade zavisi isključivo od znanja učesnika u takmičenju. (u daljem tekstu: Učesnik ili Igrač).

Član 2.

Takmičenje se održava u periodu od 24. septembra 2021. do 16. decembra 2021. godine i odvijaće se u 12 kola, i to:

 •   1. kolo od 24. septembra do 30. septembra 2021.
 •   2. kolo od 1. oktobra do 7. oktobra 2021.
 •   3. kolo od 8. oktobra do 14. oktobra 2021.
 •   4. kolo od 15. oktobra do 21. oktobra 2021.
 •   5. kolo od 22. oktobra do 28. oktobra 2021.
 •   6. kolo od 29. oktobra do 4. novembra 2021.
 •   7. kolo od 5. novembra do 11. novembra 2021.
 •   8. kolo od 12. novembra do 18. novembra 2021.
 •   9. kolo od 19. novembra do 25. novembra 2021.
 •   10. kolo od 26. novembra do 2. decembra 2021.
 •   11. kolo od 3. decembra do 9. decembra 2021.
 •   12. kolo od 10. decembra do 16. decembra 2021.

Jedno kolo je jedna takmičarska nedelja (petak-četvrtak), gde će se učesnicima ponuditi 10 zadatih – izabranih mečeva od strane organizatora, čiji ishod će učesnici pogađati.

Uspeh učesnika u takmičenju će se bodovati po kolima i zbirno.

Član 3.

Uslov za učešće u takmičenju je registracija učesnika na Mozzart sport portalu - https://www.mozzartsport.com/

Cilj igre je osvojiti što više bodova, što omogućava učešće u kviz takmičenju i osvajanje nagrade pod uslovima iz ovih Pravila.

Član 4.

Sistem bodovanja sastoji se od sledećih sedam kategorija:

 •   1. Tačan rezultat
 •   2. Tačan konačan ishod, a pogrešan rezultat
 •   3. Tačan broj golova prvonavedenog tima
 •   4. Tačan broj golova drugonavedenog tima
 •   5. Tačna gol-razlika
 •   6. Indeks bliskosti za tačnu gol-razliku
 •   7. Indeks bliskosti za ukupan broj golova

Maksimalan broj poena = (1) + (2) + (3) + (4) + (5) + (6) + (7)

Kategorije 1 i 2 međusobno se isključuju, tako da pod 1 i 2 zbirno možete osvojiti najviše 4 poena u fazi po grupama jer poeni za tačan rezultat isključuju poene za pogrešan rezultat.

Broj mogućih osvojenih poena po kategorijama sa primerima:

 •   TAČAN REZULTAT: ukoliko ste pogodili tačan rezultat osvojićete 4 poena, u suprotnom 0.
    Primer: ukoliko je stvaran rezultat meča bio 3:0, a vaša prognoza takođe 3:0, osvojili ste 4 poena, a u svim ostalim slučajevima osvojili ste 0 poena.
 •   TAČAN KONAČAN ISHOD, A POGREŠAN REZULTAT: ukoliko ste pogodili pobedu prvonavedenog tima ili pobedu drugonavedenog tima ili nerešen ishod, a pritom je tačan rezultat pogrešan osvojićete 4 poena, u suprotnom 0.
    Primer: ukoliko je stvaran rezultat meča bio 3:0, a vaša prognoza 2:0 ili 1:0 ili 4:1 ili 3:2.... osvojili ste 4 poena jer ste pogodili pobednika, a pritom nemate tačan rezultat.
 •   TAČAN BROJ GOLOVA PRVONAVEDENOG TIMA: ukoliko ste pogodili tačan broj golova prvonavedenog tima osvojićete 1 poen, u suprotnom 0.
    Primer: ukoliko je stvaran rezultat meča bio 3:0, a vaša prognoza 3:0 ili 3:1 ili 3:2 ili 3:3.... osvojili ste 1 poen jer ste pogodili tačan broj golova prvonavedenog tima.
 •   TAČAN BROJ GOLOVA DRUGONAVEDENOG TIMA: ukoliko ste pogodili tačan broj golova drugonavedenog tima, osvojićete 1 poen, u suprotnom 0.
    Primer: ukoliko je stvaran rezultat meča bio 3:0, a vaša prognoza 1:0 ili 2:0 ili 3:0 ili 0:0.... osvojili ste 1 poen jer ste pogodili tačan broj golova drugonavedenog tima.
 •   TAČNA GOL-RAZLIKA: ukoliko je tačna gol-razlika prvonavedenog i drugonavedenog tima osvojićete 2 poena, u suprotnom 0.
    Primer: ukoliko je stvaran rezultat meča bio 3:0, a vaša prognoza 3:0 ili 4:1 ili 5:2 ili 6:3.... osvojili ste 2 poen jer ste pogodili tačnu gol razliku. I u slučaju pogođenog nerešenog ishoda osvojili ste 2 poen jer ste pogodili tačnu gol-razliku koja je 0 u ovom slučaju.
 •   INDEKS BLISKOSTI ZA TAČNU GOL-RAZLIKU: indeks bliskosti vas nagrađuje jednim poenom ukoliko je tačna vaša gol-razlika i ukoliko je vaš ukupan broj golova na meču u opsegu -2 do 2 od stvarnog broja ukupno golova (odnosno ukoliko se vaše ukupno golova od stvarnog broja ukupno golova razlikuje najviše za 2 gola), u suprotnom 0.
    Primer 1: ukoliko je stvaran rezultat meča bio 3:0, a vaša prognoza 3:0 ili 4:1 osvojili ste 1 poen jer ste pogodili tačnu gol-razliku i vaš ukupan broj golova se ne razlikuje više od 2 gola od stvarnog ukupnog broja golova. Ukoliko je vaša prognoza bila 5:2 ili 6:3 osvojili ste 0 poena jer se vaše ukupno golova razlikuje od stvarnog za 4 ( (5+2)-(3+0)=4 ), odnosno 6 golova a treba biti u opsegu od -2 do 2.
  Primer 2: ukoliko je stvaran rezultat meča bio 2:1 a vaša prognoza 1:0 ili 3:2 osvojili ste 1 poen, a u svim ostalim slučajevima osvojili ste 0 poena.
 •   INDEKS BLISKOSTI ZA UKUPAN BROJ GOLOVA: indeks bliskosti vas nagradjuje jednim poenom ukoliko je vaš ukupan broj golova na meču u opsegu od -1 do 1 od stvarnog ukupnog broja golova, odnosno ukoliko se vaš ukupan broj golova razlikuje od stvarnog broja ukupno golova najviše za jedan gol.
    Primer: ukoliko je stvaran rezultat meča bio 3:0, a vaša prognoza 3:0 ili 4:0 ili 2:0 ili 1:2.... osvojili ste 1 poen, a niste osvojili poene ukoliko je vaša prognoza bila 5:0 ili 1:0 ili 0:1 ili 3:3...

Tačan odgovor na kviz pitanje koje je ujedno i uslov za osvajanje nagrade donosi 1 poen.

Ako dva igrača imaju isti broj bodova, prednost na tabeli dobija igrač s više pogođenih tačnih rezultata, ako su i tu izjednačeni, prednost ima onaj s više pogođenih ishoda, ako su i tu isti, prednost ima onaj koji se prvi registrovao.

Ukoliko meč iz ponude bude odložen i ne bude odigran u roku od 24 časa od prvobitno zakazanog termina, svim učesnicima takmičenja za taj meč biće dodeljeno 0 bodova. Ukoliko meč iz ponude bude prekinut i ne bude nastavljen u roku od 24 časa od prvobitno zakazanog termina, svim učesnicima takmičenja za taj meč biće dodeljeno 0 bodova.

Plasman u takmičenju će se određivati prostim sabiranjem poena, na osnovu kojih će se formirati tabela / rang lista po kriterijumu broja osvojenih bodova.

Zadati mečevi za jedno kolo pojavljivaće se jedno kolo unapred, kako bi učesnici imali dovoljno vremena za prognoziranje. Sve do 30 minuta pre početka prve zadate utakmice u kolu, učesnici mogu da menjaju svoje prognoze.

Na web sajtu Organizatora će uvek stajati kod aktuelnog kola i koliko vremena je ostalo do početka narednog kola, tj za pogađanje rezultata u tom kolu.

Osvojene bodove možete duplirati ili triplirati uz pomoć džokera, koji se ulažu isključivo pre početka kola, a osim što ste u konkurenciji za vredne nagrade, za dobar učinak bićete nagrađivani i Trofejima, kojima ćete moći da se pohvalite prijateljima na društvenim mrežama.

Na kraju svakog meča obračunavaju se osvojeni bodovi, s tim što se odmah po završetku poslednje utakmice iz kola, obračunavaju i svi rezultati zbirno po kolu, i učesnicima se dodeljuju svi osvojeni poeni za celo kolo.

Tabele sa brojem bodova (rang lista) se vode na nivou svakog kola pojedinačno, kao i na ukupnom nivou.

Član 5.

Učesnik u takmičenju može da uvećava broj osvojenih poena korišćenjem Džokera ukoliko ima otvoren nalog na sajtu mozzarbet.com za igrače iz Republike Srbije, odnosno ukoliko ima otvoren nalog na sajtu mozzartbet.ba za igrače iz Republike Srpske.

Način dodeljivanja i korišćenje džokera:

 • Uplata 200 RSD i više u vidu depozita na nalogu mozzartbet.com ili uplata od 3 KM i više na nalogu mozzartbet.ba daje mogućnost dupliranja poena za izabrani meč
 • Uplata 500 RSD i više u vidu depozita na nalogu mozzartbet.com ili uplata od 8 KM i više na nalogu mozzartbet.ba daje mogućnost tripliranja poena za izabrani meč
 • Uplata jednog ili više tiketa u vrednosti od 1.000 RSD i više preko naloga na mozzarbet.com ili uplata od 16 KM i više na nalogu mozzartbet.ba daje mogućnost dupliranja poena za celo kolo
 • Uplata jednog ili više tiketa u vrednosti od 3.000 RSD i više preko naloga na mozzarbet.com ili uplata od 50 KM i više na nalogu mozzartbet.ba daje mogućnost tripliranja poena za celo kolo

Kada ispuni neki od uslova za dobijanje džokera učesniku će se na nalogu Prognozzera pojaviti džoker. Učesnik će u okviru takmičenja moći da iskoristi džoker u zavisnosti od tipa džokera.

Sistem prati sve uplate depozita, tiketa i uslova i dodeljuje igraču džokere, a igrač bira jedan džoker koji će da iskoristi u aktuelnom kolu.

Igrač može sam da izabere u kom kolu će da iskoristi džoker, s tim da se može koristiti samo jedan džoker po jednom kolu.

Džokeri se dodeljuju po automatizmu - nakon uplate depozita od 200 dinara ili 3 KM, uplate depozita od 500 dinara ili 8 KM, uplate tiketa od 1.000 dinara ili 16 KM i uplate tiketa od 3.000 dinara ili 50 KM, odnosno neće se sabirati uplate kako bi se dodelio vredniji džoker.

Džoker se dodeljuje direktno u ovom takmičenju u okviru portala Mozzart sport gde će učesnik imati pregled/uvid u sve svoje džokere od kojih može da iskoristi po (jednom) 1 kolu.

Vrste džokera:

 •  • Dupliranje poena za izabrani meč

  Ukoliko je u posedu ovog džokera, korisnik može prilikom tipovanja, izabrati jedan meč u okviru tekućeg kola na kojem će mu se osvojeni poeni duplirati. Uslov za dobijanje džokera: uplata 200 RSD depozita na nalog na sajtu mozzartbet.com ili uplata od 3 KM i na nalogu mozzartbet.ba

 •  • Tripliranje poena za izabrani meč

  Ukoliko je u posedu ovog džokera, korisnik može prilikom tipovanja izabrati jedan meč u okviru tekućeg kola na kojem će mu se osvojeni poeni triplirati. Uslov za dobijanje džokera: uplata 500 RSD depozita na nalog na sajtu mozzartbet.com ili uplata od 8 KM na nalogu mozzartbet.ba

 •  • Dupliranje poena za celo kolo

  Ukoliko je u posedu ovog džokera, korisnik može izabrati jedno kolo u kojem će mu se osvojeni poeni duplirati. Uslov za dobijanje džokera: uplata (jednog ili više) tiketa u vrednosti od 1.000 RSD preko naloga na sajtu mozzartbet.com ili uplata od 16 KM na nalogu mozzartbet.ba

 •  • Tripliranje poena za celo kolo

  Ukoliko je u posedu ovog džokera, korisnik može izabrati jedno kolo u kojem će mu se osvojeni poeni triplirati. Uslov za dobijanje džokera: uplata (jednog ili više) tiketa u vrednosti od 3.000 RSD preko naloga na sajtu mozzartbet.com ili uplata od 50 KM na nalogu mozzartbet.ba

Član 6.

Organizator takmičenja će najuspešnijim učesnicima dodeljivati robne nagrade i vaučere za klađenje (free bet, bonus za igru i sl.)

Nagrade po kolu su:

 •   1. mesto Mobilni telefon RedMi Note 10 Pro + bonus za igru u iznosu od 10.000 din ili bonus za igru od 165 KM
 •   2. mesto Bonus za igru u iznosu od 5.000 din ili bonus za igru od 85 KM
 •   3. mesto Bonus za igru u iznosu od 4.000 din ili bonus za igru od 65 KM
 •   4. mesto Bonus za igru u iznosu od 3.000 din ili bonus za igru od 50 KM
 •   5. mesto Bonus za igru u iznosu od 1.000 din ili bonus za igru od 15 KM

Nagrade na kraju takmičenja su:

 •   1. mesto Mobilni telefon Mi 11 Ultra + bonus za igru od 20.000 din ili bonus za igru od 330 KM
 •   2. mesto Trotinet Mi Pro 2 Mercedes AMG + bonus za igru od 20.000 din ili bonus za igru od 330 KM
 •   3. mesto Mobilni telefon Mi 11 + bonus za igru od 20.000 din ili bonus za igru od 330 KM
 •   4. mesto Mobilni telefon Mi 11 Lite 5g + bonus za igru od 20.000 din ili bonus za igru od 330 KM
 •   5. mesto Sat Mi Watch + bonus za igru od 20.000 din ili bonus za igru od 330 KM
 •   6. mesto bonus za igru u iznosu od 20.000 din ili bonus za igru od 330 KM
 •   7. mesto bonus za igru u iznosu od 15.000 din ili bonus za igru od 250 KM
 •   8. mesto bonus za igru u iznosu od 10.000 din ili bonus za igru od 165 KM
 •   9. mesto bonus za igru u iznosu od 5.000 din ili bonus za igru od 85 KM
 •   10. mesto bonus za igru u iznosu od 3.000 din ili bonus za igru od 50 KM

Pravo na nagradu ima prvih 5 igrača po kolu i prvih 10 igrača na kraju takmičenja, po kriterijumu broja osvojenih bodova, uz uslov da igrač odgovori tačno na kviz pitanje iz oblasti poznavanja sporta.

Osvojeni bonus za igru se dodeljuje u freebet sredstvima za igru, tj. može se upotrebiti za uplatu svih tiketa klađenja, pri čemu je potencijalna isplata na tiketu odigranom freebet sredstvima umanjena za iznos uloga na tiketu

Robne nagrade iz ovog takmičenja mogu biti javno dodeljene na uplatno-isplatnom mestu organizatora u Beogradu u skladu sa odlukom Organizatora. Tačno vreme i mesto dodele robnih nagrada će biti objavljena na internet stranici Organizatora https://www.mozzartsport.com/, a po potrebi će se i lično pozivati učesnici radi dodele nagrade.

Bonusi za igru se dodeljuju direktno na nalog igrača na sajtu mozzartbet.com za igrače iz Republike Srbije, odnosno na sajtu mozzartbet.ba za igrače iz Republike Srpske

Prilikom preuzimanja nagrada dobitnici su dužni da daju svoje lične podatke predstavniku Organizatora, i na uvid važeću ličnu kartu ili pasoš, kao i da potpišu potvrdu o prijemu nagrade ili zapisnik o primopredaji.Preuzimanje nagrada je lično.

Pobednici takmičenja daju Organizatoru saglasnost i pravo da Organizator ili agencija koju je Organizator angažovao, u svrhu promocije takmičenja može koristiti njihove lične podatke: ime i prezime, sliku, kao i audio, foto ili video materijal, bez prava na naknadu i bez vremenskog i teritorijalnog ograničenja ili ograničenja u broju korišćenja.

Učestvovanjem u takmičenju, učesnici daju saglasnost da u slučaju pobeđivanja u takmičenju, Društvo ima pravo da koristi username igrača, a u svrhu javnog objavljivanja rezultata takmičenja. U svrhu takmičenja, Društvo koristi i obrađuje lične podatke isključivo dostavljene od strane učesnika prilikom registrovanja, te je isključivo učesnik odgovoran za tačnost i ispravnost datih podataka i dužan je i odgovoran pravovremeno obavestiti Društvo o njihovoj promeni

Imena pobednika takmičenja se objavljuju na internet stranici https://www.mozzartsport.com/

U tabeli plasmana će se prikazivati username takmičara sa Mozzartsport portala, s tim da ukoliko bude pogrdnih naziva, odnosno naziva suprotnih javnom moralu, takvi takmičari će se blokirati i izbacivati iz takmičenja.

Član 7.

Ova pravila takmičenja se objavljuju na sajtu https://www.mozzartsport.com/, te stupaju na snagu danom objavljivanja.

Direktor društva MOZZART d.o.o.

Slobodan Prodanović