©Starsport
©Starsport

Šabac tutnji ka Evrokupu!

Vreme čitanja: 1min | pet. 27.09.24. | 22:00

Ekipa Nemanje Ličine ostvarila i drugo ubedljivo slavlje na kvalifikacionom vaterpolo turniru, ovoga puta nad OSC-om (11:4). Valis poražen od Breše - 9:17

Vaterpolisti Šapca nadomak su plasmana u Evrokup, pošto su i u drugom kolu kvalifikacionog turnira u svom gradu slavili ubedljivim rezultatom. Ovoga puta protiv OSC-a iz Budimpešte sa 11:4.

Sastav Nemanje Ličanina je posao rešio u trećoj četvrtini, koju je dobio rezultatom 5:1 i stigao do nedostižnog vođstva od 8:2, mada je i pre toga bilo jasno da je domaćin znatno kvalitetniji od ekipe Roberta Kovača.

Izabrane vesti

S obzirom na dešavanja u šabačkom bazenu, Ličanin je bio u situaciji da ravnomerno podeli minutažu igračima. Tako je Šabac imao čak sedam strelaca na ovom meču, a gosti samo dvojicu. Po dva gola kod domaćina postigli su Barać, Mačić, Dragović i Korać, dok je kod gostiju Đarfaš postigao tri, a Baksa jedan.

Šapčani su prvi u grupi A sa maksimalnih šest bodova i samo čudo u poslednja dva kola miže da ih ostavi bez plasmana u Evrokup.

Mnogo teži posao očekuje Valis, koji je na startu turnira u Budvi demoliran od italijanske Breše rezultatom 9:17. Po četiri gola u pobedničkom sastavu postigli su Frančesko Fralja i Alesandro Balzarini, dok je kod ekipe iz Valjeva tri pogotka dao Noa Burburan.



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara