Uroš Kojadinović (©Starsport)
Uroš Kojadinović (©Starsport)

Parni valjak opet u petoj brzini, Partizan brojao do 40 u Prokuplju, Zvezda pregažena u Leskovcu

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.03.23. | 20:07

Arkus Superliga Srbije: Crno-beli lako dobili u gostima Topličanin sa 40:27, dok su crveno-beli doživeli novi poraz, ovog puta od Dubočice - 26:34

Posle nešto slabijih igara u poslednje vreme, poraza od Crvene zvezde u Arkus Superligi Srbije i Tatrana u Prešovu u SEHA ligi, rukometaši Partizana opet su ubacili u petu brzinu, dobili Topličanin u Prokuplju sa 40:27 i makar do ponedeljka i derbija u Pančevu stigli na drugu poziciju, pet kola pre kraja ligaškog dela šampionata.

Vojvodina je izvesno prva, a velika borba vodiće se za “kotu 2” koja donosi prednost domaćeg terena u polufinalu plej-ofa.

Izabrane vesti

Četa Darija Krželja je napravila odličnu uvertiru pred duel sa Tatranom u ponedeljak u SEHA ligi, kada ima šansu da pobedom sa četiri gola viška izbije na prvo mestu u grupi, ispred slovačkog šampiona i nekadašnjeg dvostrukog šampiona Evrope, Vardara.

Domaćin je ovim porazom najverovatnije izgubio šanse da ostane u najboljem društvu (četiri ekipa ispadaju iz elite). Imao je Partizan veliki podršku Grobara u Prokuplju. Crno-beli su rukometaši su pobedu proslavili pesmom sa najvatreniji pristalicama.

Pobeda gostiju nijednog trenutka nije dolazila u pitanje. Već na poluvremenu bilo je +11 (21:10) za crno-bele, dok je u nastavku bilo samo otaljavanje posla. Kapiten Nikola Zečević i Uroš Kojadinović su postigli po sedam golova za Partizan. Četiri puta su mrežu zatresli Stefan Petrić i Boris Radivojević. Svi igrači osim golmana su se upisali u strelce.

Andrej Trnavac je imao devet odbrana, Ivan Mihajlov pet, dok je debitovao mladi makedonski čuvar mreže Stefan Hristovski koji je zaustavio dva udarca domaćinima. Nikola Antić sa devet pogodaka je bio najefikasniji igrač meča, a pratili su ga Veljko Kuburović i Nemanja Milutinović sa po pet golova.

Rukometaši Crvene zvezde imali su pre desetak dana trenutak inspiracije, iznenadili Partizan u večitom derbiju, ali mučna sezona crveno-belih se uskoro završava. Četa Ratka Đurkovića pregažena je u Leskovcu. Dubočica je držala lekciju indisponiranim Beograđanima, doduše desetkovani povredama. Na kraju ubedljiv trijumf za tim Đorđa Teodorivića – 34:26.

Nije opet bilo Draška Nenadića i Rotema Segala kog gostiju zbog povreda. Blistao je na golu Leskovčana veteran Miroslav Kocić koji je skinuo 15 udaraca gostima iz Beograda. S druge strane, trojica čuvara mreže Zvezde – Dimitrije Jelić, Nikola Perić i Janko Gemaljević - ukupno su imali devet intervencija (najviše Perić sa pet).

Pivotmen Goran Ristović je postigao osam golova za domaćina, dok je odličan bio i Lazar Anđelković sa sedam. Obojica nisu nijednom promašili. Andrija Atanasković i Dimitrije Stolić su po pogodili mrežu gostiju po pet puta. Kod očajne Zvezde bolji od ostalih bili su bekovi Mirko Đurović sa sedam i Ivan Horvat sa pet pogodaka.

SUPERLIGA SRBIJE – 21. KOLO

Subota

Topličanin – Partizan 27:40 (10:21)

Obilić – Radnički KG 37:26 (15:11)

Dubočica – Crvena zvezda 34:26 (18:13)

Nedelja

18.00: Kikinda – Jugović

18.00: Proleter Zrenjanin – Rudar Kostolac

Ponedeljak

18.00: Dinamo Pančevo – Metaloplastika

Ranije

Vojvodina - Šamot 37:20 (21:9)



tagovi

ARKUS ligaRukometna superligaRK PartizanRK Topličanin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara