(©VK Šabac)
(©VK Šabac)

Ozbiljan kontinuitet na međunarodnoj sceni: Šabac sa prvog mesta u osminu finala Evrokupa

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.09.24. | 13:22

Četiri utakmice i četiri pobede...

Oprobao se Šabac ove sezone u kvalifikacijama za Ligu šampiona, nije uspeo na Iberijskom poluostrvu u odlučujućoj utakmici da nadigra Sabadelj. Španski tim izborio se za mesto u društvu najboljih, a klub iz grada na Savi produžio u Evrokup i u drugom po snazi evropskom takmičenju nastavio da beleži zapažene rezultate.

Sada se već radi o ozbiljno kontinuitetu na međunarodnoj sceni, pošto su Šapčani treću godinu zaredom među 16 najboljih u Evrokupu. I ove sezone jedini srpski predstavnik koji će i tokom jeseni nastupati u tom takmičenju, te pokušati da ponovi rezultat od pre dve godine.

Izabrane vesti

Šabac je postao redovan učesnik kvalifikacija za međunarodna takmičenja. U proteklom periodu gotovo da nije dovođeno u pitanje hoće li izaći u Evropu, već da li će igrati kvalifikacije za Ligu šampiona ili drugorangirano takmičenje na Starom kontinentu.

Pre dve gdine tim iz Mačve je stigao do četvrtfinala Evrokupa, gde ga je zaustavio Vašaš. Mađari su kasnije podigli pehar i isključivo zbog promene pravila između dve sezone nisu nastupili u Ligi šampiona, ali su njen deo ove. Protekle je ekipa Nemanje Ličanina igrala u osmini finala evropske B produkcije, da bi sada taj rezultat ponovila.

Dakle, ove i protekle dve sezone: jedno četvrtfinale i dve osmine finala. A, učinak može da bude popravljen.

Dobili su Šapčani organizaciju kvalifikacionog turnira i iskoristili je. Na četiri utakmice upisali su isto toliko pobeda. Redom su u gradu na Savi padali nemački Potsadam, OSC Budimpešta, Strazbur i za kraj Dinamo iz Bukurešta – 12:10. Kolo pre kraja osiguran je plasman u osminu finala, što nije pošlo za rukom valjevskom Valisu.

Šabac će tako biti jedini srpski predstavnik među 16 najboljih u Evrokupu, gde su se plasirali i Pro Reko, dubrovački Jug, Breša, zagrebačka Mladost, Vuljagmeni, Solnok, Panatinaikos, Ortiđa...


tagovi

LEN Kup EvropeVK Šabac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara