""
""

VARDAR JE PRVAK EVROPE! Hrvat u poslednjoj sekundi srušio tim snova iz Pariza! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.06.17. | 19:51

Golom Ivana Čupića u poslednjoj sekundi makedonski šampion savladao moćni PSŽ. Trofeju se raduju srpski reprezentativci Milić, Abutović i Marsenić – 24:23

Čudo, senzacija, neverovatan podvig! Vardar je novi šampion Evrope u rukometu! Ekipa Raula Gonzalesa savladala je u velikom finalu moćni Pari Sen Žermen golom Ivana Čupića u poslednjoj sekundi utakmice i prvi put u svojoj istoriji stigla do najvažnijeg trofeja u evropskom klupskom rukometu – 24:23 (11:12).

Izabrane vesti

Ekipa koja u svojim redovima ima najjače bekove sveta Nikolu Karabatića i Mikela Hansena pala je na kolena pred makedonskim šampionom, koji je tokom čitavog meča bio rastrčaniji i raspoloženiji, a na kraju mu se to vratilo u poslednjem napoadu, za koji je Vardar imao svega sedam sekundi. Prethodno je Narsis postigao gol za izjednačenje, koji Parižanima ipak nije bio dovoljan za produžetke.

Francuski gigant je tražio svoju igru tokom čitave utakmice, držao priključak zahvaljujući individualnom kvalitetu, ali ga je Vardar uništavao ekspresnim kontranapadima i ukradenim loptama u kojima je prednjačio sedmostruki strelac Timur Dibirov. On je bio i najefikasniji igrač u utakmice. Sa druge strane Karabatić je dao pet, a Hansen samo četiri.

Blistavo veče imale su i golmanske veličine Arpad Šterbik i Tijeri Omeje. Veterani su pravili čudesa na oba gola, pa su i jedni i drugi bekovi bili na silnim mukama kako bi zatresli mrežu rivala.

Evropskom trofeju se raduju i srpski reprezentataivci Strahinja Milić, Ilija Abutović i Mijajlo Marsenić. Abutović je još jednom bio jedan od ključnih igrača u odbrani rivala, fantastično je zatvarao put ka Šterbikovom golu, a uspeo je i da zatrese mrežu protivnika golom sa gotovo čitavog terena. Marsenić je takođe postigao jedan pogodak.

Vardarov uspeh u ovom trenutku jeste čudo i senzacija, ali nimalo nije slučajnost, već plod višegodišnjeg rada. Rukometni klub (muški i ženski), kao i fudbalski, već su dugo u vlasništvu bogatog ruskog biznismena Sergeja Samsonenka, koji je obezbedio stabilne finansije i na taj način napravio podlogu za postizanje velikih rezultata. Ipak, ključni trenutak je predstavljalo angažovanje španskog trenera Raula Gonzalesa, koji je prethodno radio u Sijudad Realu i Atletiko Madridu, a od 2014. godine radi na velikom usponu Vardara, sa kojim je večeras ušao u istoriju. Gonzalesu je nedavno poverena i reprezentacija Makedonije.

Vardar je od samog početka sezone najvljivao visoke domete, ali niko nije mogao ni da predpostavi da će se ona ovako završiti, čak ni nakon osvajanja prvog mesta u grupi B. Situacija je ipak postala jasna u četvrtfinalu, kada je demoliran Flenzburg u dva meča (26:24, 35:27). Na Fajnal foru u Keln su stigli kao autsajderi, ali su odigrali sa najviše želje i golovima u dva poslednja napada, prvo protiv Barselone, a onda i protiv Pari Sen Žermena stigli senzacionalnog uspeha.

(FOTO: Screen shot)


tagovi

rukomet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara