Terzić vodi Fener u Berlin

Vreme čitanja: 3min | uto. 02.04.19. | 09:55

U prvom meču polufinala lider italijanskog šampionata Koneljano dočekuju turski tim koji trenira zlatni selektor Srbije. Pretprošle sezone oba duela ovih timova završena posle dramatičnih pet setova

Bajaga je pevao o Berlinu i Berlincima, a svi odbojkaški putevi ovog proleća vode u prestonicu Nemačke. Za razliku od prethodnih godina kada su održavani završni turniri sa četiri najbolje ekipe, od ove godine nema F4 nego superfinale, i to u obe konkurencije koje se igra 18. maja u velelepnoj dvorani Maks Šmeling u Berlinu za nagradni fond od 1.200.000 evra.

U ženskoj konkurenciji u četvrtfinalu gledali smo tursko-italijanski obračun (u pobedama 1:1), a u polufinalu oba para čine klubovi sa Apenina i Bosfora. U utorak lider italijanskog prvenstva Koneljano dočekuje Fenerbahče koji sa klupe predvodi zlatni selektor Srbije Zoran Terzić, dok je tehničarka naša povremena reprezentativka Ana Antonijević.

Izabrane vesti

Ekipa iz gradića blizu Treviza u prethodnoj rundi je napravila senzaciju elimisavši turski Ezačibaši. Čudo je tim veće jer je u prvom meču u Italiji slavila ekipa iz Istanbula sa maksimalnih 3:0, ali u revanšu posle trijumfa od 3:1, odlučio je zlatni set u kojem je poklekla ekipa naše bombarderke Tijane Bošković. U igri Koneljana sve se vrti oko Amerikanke Kimberli Hil i hrvatske korektorke Samanta Fabris, a tu je i italijanska reprezentativka, primač servisa Fatime Mirjam Sila i odlična Holanđanka, srednja blokerka Robin de Krujf.

Gošće iz Istanbula nisu imale problema sa Skandićijem u četvrtfinalu. Plavo-žute su slavile oba puta. Ekipa Zorana Terzića ove godine ima samo jedan poraz u Ligi šampiona, i to u grupnoj fazi u Istanbulu protiv Dinama iz Moskve. Ipak. Fener je u padu forme. Nije uspeo da osvoji Kup Turske posle poraza od Ezačibašija u finalu, a u četvrtfinalu plej-ofa turskog šampionata Fener je iznenađujuće poražen od ekipe Taj na svom parketu, pa je sada 1:1 u seriji. Ove sezone u Ligi šampiona za Fenerbahče blista novo kubansko čudo od deteta, mlada 19-godišnja Tereza Vargas Abreu. Korektorka turske ekipe je na drugom mestu po efikasnosti sa 193 poena, 10 manje od nekadašnje srpske reprezentativke Jovane Brakočević koja je i dalje na čelu liste.

Osim Kubanke, mnogo toga u igri zavisi od Meksikanke Samante Brisio Ramos koja je šesta po efikasnosti u Lige šampiona sa 146 poena. Zanimljivo, ona je pre dolaska u najpopularniji turski klub dve godine branila boje Koneljana sa kojim je igrala F4 Lige šampiona i osvojila titulu u Italiji.
Osećam se uzbuđeno, ali i malo nervozno. Vraćanje u dvoranu Palaverde mi budi lepa sećanja. Biće mi čudno što dolazim kao gost, ali sam srećna što ću opet da vidim navijače koji su me uvek podržavali. Sezona je duga, naporna, iscrpljujuća. Moramo da zadržeimo koncetraciju tokom celog meča ako želimo pozitivan ishod“, rekla je Brisio za sajt CEV-a.

Ova dva tima su odmerili snage pretprošle sezone u grupnoj fazi Lige šampiona. Oba puta je slavio Koneljano posle dramatičnih pet setova. Ne bi bilo iznenađenje ako opet gledamo taj-brejk.

Plasman u superfinale obezbediće ekipa koja u dva meča osvoji četiri boda. Trijumfi od 3:0 i 3:1 donose tri boda, a pobeda od 3:2, dva pobedniku i bod poraženom. U slučaju da bude 3:3 igraće se zlatni set do 15.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 20:30 8471 LŠWPF Conegliano W - Fenerbahce W up više (179.5) 1,85
Ukupna kvota1,85

LIGA ŠAMPIONA (Ž) – POLUFINALE, PRVI MEČEVI

Utorak
20.30: (1,35) Koneljano – Fenerbahče (2,90)

Četvrtak
18.00: (1,35) Vakifbank – Novara (2,90)

*** kvote su podložne promenama

Foto: CEV


tagovi

Liga šampiona u odbojci za ženesportsko klađenjeImoko KoneljanoZoran TerzićAna Antonijević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara