Srpski obračun u Kini pripao Novari: Brakočevićeva brojala do 28, dobre i Veljkovićeva i Rašićeva

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.12.19. | 13:33

Aktuelni prvak Evrope bolji od branioca svetske titule

Kakav obračun Srpkinja u Kini! Sa jedne strane bile su Jovana Brakočević i Stefana Veljković u ekipi Novare, dok su im se suprotstavile Milena Rašić i Maja Ognjenović kod Vakifbanka. U veoma zanimljivom meču italijanska ekipa je bila bolje posle prave drame sa 3:2 (25:21, 25:22, 25:27, 24:26, 15:12) u drugom kolu grupe B na Svetskom klupskom prvenstvu za odbojkašice. Sa ovom pobedom Novara je vrlo verovatno izborila plasman u polufinale turnira.

Novara je prilično rutinski dobila dva uvodna seta. Gotovo po istom receptu je igrala italijanska ekipa. Već od sredine seta stekla je prednost od tri-četiri poena koja je do kraja deonice uspela da sačuva. Blistala je u tim trenucima Jovana Brakočević.

Izabrane vesti

Po istom principu Vakifbank je uzvratio u trećem delu, da bi u četvrtom setu počela prava drama. Novara je imala tri poena prednosti (23:20), ali je turski tim uspeo da preokrene i na razliku dođe do izjednačenja.

Ono što italijanskom timu nije uspelo desetak minuta ranije, dogodilo se u petoj, odlučujućoj, deonici.

Novara je vrlo stekla prednost od pet poena, što je za set u kojem se igra do 15, praktično nedostižno. Ispostavilo se da čak ni jedan od najboljih svetskih trenera Đovani Gujdeti nije uspeo da pronađe recept i motiviše igračice da dođu do potpunog preokreta.

U pobedničkom timu najzaslužnija za pobedu svakako je bila Jovana Brakočević sa čak 28 poena, dok je doprinos trijumfu dala i Stefana Veljković sa 11.

Kod Vakifbanka Izabela Hak je parirala Brakočevićevoj sa 27 poena, dok su naše Milena Rašić i Maja Ognjenović upisale osam, odnosno jedan poen.

Novara je ostvarila i drugi trijumf, dok je turskoj ekipi ovo prvi poraz na turniru.

(FOTO: fivb.org)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara