Spektakularna odbojka i okršaj srpskih bombarderki! Fantastična Tijana srušila prvaka Evrope

Vreme čitanja: 3min | sub. 07.12.19. | 16:20

Boškovićeva dobila poenterski obračun sa Brakočevićevom i odvela Ezačibaši u finale svetskog prvenstva

Kakva odbojka se igra na Svetskom klupskom prvenstvu za žene u kineskom Šaosingu! Atomska, spektakularna, superzanimljiva...

Posle sjajnog prvog polufinala u kojem je Koneljano posle pet setova divovske borbe srušio Vakif, u drugom tursko-italijanskom polufinalu su slavile Turkinje. Predvođen sjajnom Tijanom Bošković, Ezačibaši je savladao aktuelne evropske šampionke Novaru sa 3:2 (25:21, 23:25, 25:11, 23:25, 15:13). Posle dva i po sata vrhunske odbojke!

Izabrane vesti

Meč je obeležio poenterski obračun srpskih bombarderki Tijane Bošković i Jovane Brakočević. Trenutno najbolja odbojkašica sveta je odnela trijumf protiv nekada najbolje korektorke planete koju je nasledila u reprezentaciji. A obe su danas pružile sjajne partije.

Ezačibaši je bolje otvorio meč, a Tijana Bošković je bila u svom prepoznatljivom ritmu (sedam poena za set). Turkinje su vodile u većem delu, došle do 21:13, a onda i do 24:16. Novara je uspela da spasi pet vezanih meč lopti, ali ne i da napravi podvig. U drugom setu je bolje igrala Novara i došla do ozbiljnih 16:11 uz odlične role Jovane Brakočević i Stefane Kirikele. Ezačibaši je uspeo da izjednači na 21:21 kada je njegov trener Mota povukao čudan potez i zamenio Tijanu Bošković. Što ga je koštalo gubitka seta...

Treći set je bio skoro pa šokantan. Vodila se izjednačena borba do 11:9 za Ezačibaši, a onda je truski tim napravio čudesnu seriju od 14:2 i u velikom stilu ušao u četvrti set. Ipak, Novara nije tek slučajno šampion Evrope. Italijanke su brzo zaboravile na debakl u trećem setu i opet zaigrale bolje uprkos deficitu 0:3 na početku. Preokrenule su i održavale vođstvo od dva-tri poena prednosti. Iako je Ezačibaši u finišu seta prišao na poena zaostatka (22:21), Italijanke su predvođene Jovanom Brakočević, Stefanom Kirikelom i Elicom Vasilevom uspele da osvoje set.

Pravi spektakl je bio tajbrejk. Bombardovala je sa jedne strane Tijana Bošković, ali je odgovarala Jovana Brakočević. Iako je Ezačibaši stalno vodio, Novara je stigla do 11:11. Tada su Turkinje imale i malo sreće kada sudija nije video prelaz Natalije i kada je Gibemajer napravila čudesnu odbranu posle koje Tijana Bošković poentira za 14:13. Upravo je Tijana došla na servis na meč loptu i sjajnim smečom poremetila prijem Novare što je iskoristila Kim da poentira za pobedu. Srpska odbojkašica je u tajbrejku dominirala i osvojila pet poena.

Na kraju je Boškovićeva završila meč sa ukupno 31 poenom uz skoro 50 odsto uspešnosti u napadu. Kim je osvojila 18, a Natalija 17 poena. Na drugoj strani je Jovana Brakočević osvojila 26 poena uz takođe skoro 50 odsto u napadu, Kirikela je zabeležila 15, a Vasileva 11 poena. Treba istaći da je Novara bila oslabljena neigranjem Stefane Veljković koja je povredila list.

Ezačibaši sutra u finalu igra protiv italijanskog Koneljana od 13.00 časova po našem vremenu, a biće to još jedan meč koji donosi dozu spektakla. Tijana Bošković protiv Paole Egonu i jedinog neporaženog tima u ovoj sezoni koji ih je već savladao u grupi.

Foto: FIVB


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara