Ruski Drim tim tri godine bez poraza u Evropi

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.03.19. | 09:13

Četvorostruki uzastopni šampion Starog kontinenta Zenit iz Kazanja poslednji put poklekao u Ligi šampiona 24. marta 2016. godine

Može li neko da zaustavi Zenit iz Kazanja? Ruski Drim tim je četvorostruki uzastopni šampion Evrope. I ove sezone četa Vladimira Alekna deluje ubedljivo. U grupnoj fazi ostvareno je svih šest pobeda i maksimalnih 18 bodova. Ekipa iz Tatarstana je u seriji od 29 trijumfa u Ligi šampiona. Najdominantnija ekipa Starog kontinenta u ovoj deceniji ne zna za poraz u evro eliti skoro tri godine. Poslednji put Zenit je poražen 24. marta 2016. godine od poljskog Belhatova sa 3:2.

Ove brutalne brojke tima iz Kazanja ne ulivaju ni malo optimizma u redovima Gdanjska, pred prvi meč četvrtfinala Lige šampiona. Čudo bi moralo da se dogodi da ruski i evropski šampion ne stigne do polufinala.

Izabrane vesti

Uigrana ruska mašina igra odlično iako je pred start sezone ostala bez najboljeg odbojkaša današnjice Vilfreda Leona koji je pojačao italijansku Peruđu. Njegova zamena Ervin Ngapet igra sjajno. Uz francuskog primača servisa tu je i ruski bombarder Maksim Mihajlov, a Aleksandar Butko je statistički najbolji teničar Lige šampiona.

Zanimljiva priča je za Gdanjsk koji je pred start prošle sezone bio u velikim finansijskim problemima. Klub je bio pred bankrotom, naftna kompanija Lotos prestala je da bude sponzor. Ipak, odbojka je u Poljskoj veoma popularna (Poljaci dvostruki uzastopni šampioni sveta) pa su navijači pritekli u pomoć i spasili klub propadanja. Prošle sezone je osvojen Kup Poljske, a u šampionatu je ostvareno treće mesto. Bolji su bili Belhatov i Zaksa Keđeržin.

U grupnoj fazi takmičenja u Ligi šampiona, Gdanjsk je bio lider grupe ispred Belhatova. Sa pet pobede je izborio četvrtfinale. Međutim, u prvenstvu ekipa koju sa klupe predvodi trofejni italijanski stručnjak Andrea Anastazi igra katastrofalno, tek je na 10. mestu od 14 klubova u poljskoj eliti. Boje Gdanjska brani nekadašnji kapiten Partizana, povremeni srpski reprezentativac Nikola Mijailović.

Najbolji igrač je poljski reprezentativac, 205 centimetara visoki srednji bloker Pjotr Novakovski. Prvi poenter u Ligi šampiona je korektor Macej Muzaj, dok je tehničar Mihal Kozlovski statistički na drugom mestu iz Butka iz Zenita. Od stranaca osim našeg Mijailovića tu je i Nemac Ruben Šot.

Domaćin će imati veliku podršku navijača, ali zna se ko je šampion Evrope.

Revanši se igraju naredne nedelje. U polufinale će ekipa koja sakupi četiri boda. Trijumf od 3:0 i 3:1 donose tri boda, a pobeda od 3:2 dva, odnosno bod za poraženog.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 18:00 11482 LŠ PF Gdansk - Zenit Kazan up manje (140.5) 1,85
Ukupna kvota1,85

LIGA ŠAMPIONA – ČETVRTFINALE, PRVI MEČEVI

Utorak
Dinamo Moskva – Lube 2:3 (10:25, 25:23, 25:23, 25:18, 13:15)

Sreda
18.00: (7,70) Gdanjsk – Zenit Kazanj (1,05)

Četvrtak
18.00: (2,70) Belhatov – Zenit Sankt Peterburg (1,40)
20.30: (6,80) Šamon – Peruđa (1,07)

*** kvote su podložne promenama

Foto: CEV


tagovi

CEV Liga šampionaOK ZenitZenit KazanjErvin Ngapet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara