Ruska mašina je nepobediva

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.03.19. | 09:55

Poljski Trefl iz Gdanjska bio na pragu senzacije u prvom susretu, ali Zenit je nastavio seriju od 30 mečeva bez poraza u Ligi šampiona

U prvim mečevima četvrtfinala Lige šampiona viđena je fantastična odbojka, a čak tri duela su završena posle dramatičnih pet setova.

Malo je falilo da poljski Trefl prošle nedelje nošen podrškom navijača u krcatoj dvorani u Gdanjsku obori na kolena četvorostrukog uzastopnog šampiona Evrope Zenit iz Kazanja prvi put od 24. marta 2016. godine, Ipak, moćna ruska mašina iz Tatarstana uspela je da pobedi 3:2 i osvoji dva boda. Za plasman u polufinale evro elite, četi Vladimira Alekna je potreban novi trijumf od 3:2. U prvom susretu blistao je ruski korektor Maksim Mihajlov koji je imao čak 27 poena.

Izabrane vesti

Zenit je sada apsolutni favorit i samo čudo bi moglo da ga odvoji od polufinala. Da ekipa iz Kazanja ništa ne prepušta slučaju pokazuje i odluka trenera Alekna da prethodni vikend u šampionatu Rusije protiv Jeniseja iz Krasnojarska igra sa drugom postavom. Odmarao je nosioce igre - Ervina Ngapeta, Maksima Mihajlova, Meta Andersona, Aleksandra Butka i ostale zvezde šampiona Evrope i Rusije.

Ruski Drim tim je sa 24 pobede iz 25 kola obezbedio prvo mesto pred plej-of u domaćem šampionatu. Serija u Evropi bez poraza je impresivna. Trijumf u Gdanjsku bio je čak 30 uzastopni u najjačem klupskom takmičenju Starog kontinenta.

Poljaci su odigrali odlično u prvom susretu. Izabranici italijanskog stručnjaka Andrea Anastazija hrabro su se oduprli boljem timu, poklekli su tek u taj-brejku. Trefl je razočarao u poljskom šampionatu gde nije stigao ni do doigravanja.

Posle klupskog Svetskog prvenstva gde se Zenit nije proslavio, tim iz Kazanja je odigrao 27 utakmica, a dobio je 26. Jedino je poražen u prvenstu Rusije od Fakela iz Novog Urengoja posle pet setova. Zanimljivo, ovaj tim iz Sibira je slavio protiv šampiona Evrope i na SP u Poljskoj prošle godine.

Čuda se ne događaju svaki dan, tako da treba očekivati maksimalan trijumf branioca krune pred svojim navijačima.

Plasman u polufinale Lige šampiona obezbediće ona ekipa koj stigne do četiri boda. Pobeda od 3:0 i 3:1 donosi tri boda, a trijumf od 3:2 dva boda pobedniku i bod poraženom. Ako bude 3:3, igraće se zlatni set.

LIGA ŠAMPIONA – ČETVRTFINALE, REVANŠ MEČEVI

Utorak
17.00: (1,02) Zenit Kazanj – Trefl Gdanjsk (9,90)  /prvi meč 3:2/

Sreda
17.30: (1,25) Zenit Sankt Peterburg – Belhatov (3,55)  /prvi meč 1:3/
20.30: (1,03) Peruđa – Šamon (9,00)  /prvi meč 3:2/

Četvrtak
20.30: (1,07) Lube – Dinamo Moskva (6,80)  /prvi meč 3:2/

*** kvote su podložne promenama

Foto: CEV


tagovi

CEV Liga šampionasportsko klađenjeErvin Ngapet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara