Partizan baš loš! Do boda tek u 90. minutu iz diskutabilnog penala (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 22.02.20. | 17:53

TSC ispustio pobedu protiv favorita - 1:1

U Kruševcu je obrazloženje bilo da je na teren istrčao kombinovan tim. Posle Lučana se pričalo kako je igračima u glavama bio nadolazeći susret sa Mančester junajtedom. Na Banovom brdu problem je bila kratka klupa, a za izdanje u Senti izgovora nema. Partizan je prikazao ubedljivo najlošiju utakmicu ove sezone u Superligi, u svim segmentima igre bio očajan, što je za posledicu imalo još jedan kiks kojim se praktično pozdravlja od ambicija da bi, u nekom čudnom raspletu, mogao da ugrozi Crvenu zvezdu.

Crno-beli su se spasli poraza, mada ih to neće sačuvati udara kritika pošto su igrali ispod svakog nivoa (1:1) i  pokazali da im, iako su sve jesenje okosnice sačuvane, nedostaje štošta da bi dobijali utakmice u kontinuitetu. Jeste rival sjajan u Senti (ovo mu je 11 utakmica u Senti u eliti bez poraza), mnogima je kost u grlu, ne brenuje ko je preko puta, ali izdanje osvajača Kupa Srbije u 22. kolu bilo je bledo da bleđe ne može.  

Izabrane vesti

Za 90 minuta fudbala, Partizan je iz igre stvorio jednu jedinu priliku iz kategorije stoprocentnih – sam ju je kreirao i ropustio Filip Stevanović – dok je nominalni domaćin pokazao agresiju, odvažnost, smisao za izgradnju akcija i spremno zgrabio jednu od retkih šansi. Sredinom drugog dela Nenad Lukić je propustio da realizuje zicer, njegov udarac odbranio Vladimir Stojković, tek toliko što je prosledio loptu na kopačku Vladimira Silađija, a napadač TCS-a iskoristio treću situaciju na meču i desetim golom u sezoni potvrdio da je debitant najprijatnije iznenađenje srpskog fudbala ove sezone.

------------------------------------------------------------

SUPERLIGA SRBIJE, 22. KOLO

TSC – PARTIZAN 1:1 (0:0)
/Silađi 68 – Natho 90 pen/

Senta
Gledalaca: oko 3.000
Sudija: Lazar Lukić
Žuti kartoni: Silađi (TSC), Ostojić, Zdjelar (Partizan)

TSC: Filipović – Zec, Varga, Antonić, Babić – Tumbasević, Milićević, Duronjić (od 67. Đurić), Arsenijević – Silađi (od 75. Sinković), Lukić (od 88. Galić). Trener: Zoltan Sabo.

PARTIZAN: Stojković – Miletić, Ostojić, S. Pavlović, Urošević – Zdjelar, Natho – Tošić, Suma, F. Stevanović (od 80. Lakčević) – Sadik (od 75. Matić). Trener: Savo Milošević.

-------------------------------------------------------------------

TSC je nagovestio da ga i te kako zanima da pojuri plasman na evropsku scenu, dok se Partizan u poslednjem minutu, golom Bibrasa Natha iz diskutabilnog penala, spasao poraza. Posle centaršuta Zorana Tošića iz kornera sudija Lazar Lukić je pokazao na belu tačku pod obrazloženjem da je fauliran Strahinja Pavlović, mada je pitanje da li je faul nad štoperom gostujućeg sastava zaista bio za najstrožnu kaznu.

Crno-bele čeka nemirna sedmica. Em su neubedljivi, em će u sredu dočekati Proleter u Humskoj, a u nedelju gostovati Crvenoj zvezdi u 162. večitom derbiju. Budu li ovako igrali ne piše im se dobro, Pogotovo što su im svi aduti koji su u prvom delu sezone pravili razliku totalno neupotrebljivi. Natho ništa sve do gola u smiraj meča. Suma manje od ništa. Sadik skoro da nije imao zicer. Korpus stranaca potpuno je zakazao. Ostatak tima ih je pratio u nerezonskim potezima, malo ko je šta vredno pomena napravio, pa će imati o čemu da misli stručni štab Partizana narednih dana.

U utakmici sa velikim brojem faulova (35) i ofsajda (15) igre nije ni bilo. Pravo mučenje lopte u Senti. U takvim okolnostima TSC je pokazo više želje, trčanja, ambicije, čekao priliku iz kontri, preko Nenada Lukića i Vladimira Silađija pretio Stojkoviću i pre pogotka, a na kraju zasluženo stigao do šanse da skine skalp favoritu. Malo je nedostajalo izabranicima Zoltana Saba da savladaju Partizan, što su prikazanom igrom zaslužili, ali i ovako mogu da se pohvale da su u dva odmeravanja snaga ukočili Parni valjak.

 

SRBIJA 1 - 22. KOLO:

Petak
Voždovac - Spartak 2:3 (2:0)
/Nikolić 28pen, 33pen - Jocić 73, Nikolić 76, Tufegdžić 78/

Javor - Mladost 1:2 (0:1)
/Pavišić 59 - Radivojević 30pen, Bojović 88/

Subota
TSC – Partizan  1:1 (0:0)
/Silađi 68 - Natho 91p/

Proleter – Inđija  1:0 (0:0)
/Radinović 55p/

Rad – Napredak  2:0 (2:0)
/Kaluđerović 15, 38/

Radnički – Čukarički  2:0 (0:0)
/Čumić 64, 86/

Radnik – Mačva  2:2 (0:0)
/Makarić 59, Danoski 67 – Marković 57, Adamović 80/

Crvena zvezda - Vojvodina, u toku

 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

(FOTO: Star sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara