Nezapamćeni cirkus: Evropsko finale gotovo, a rezultat – niko ne zna

Vreme čitanja: 1min | pon. 01.04.19. | 16:17

Meč Marselj - Jadran dva dana nije zaključen

Takav cirkus oko jedne utakmice odavno nije viđen, iako je vaterpolo sport u kojem se van bazena večito dešavaju čudne stvari. Ovog puta je napravljen nezapamćen haos i to oko utakmice finala Kupa Evrope!

Sastali su se Marselj i Jadran iz Herceg Novog. Utakmica je imala potpuno normalan tok, ništa neobično se nije dešavalo i u tom duhu je i završena. Rezultatom 9:7 za Marselj. Barem je takva bila prva informacija. Objavljena čak i na službenim stranama Evropske vaterpolo asocijacije.

Izabrane vesti

A, onda je nepunih sat vremena kasnije rezultat promenjen u 9:8. Pa, sat vremena kasnije ponovo u 9:7, uz objavljenu službeni zapisnik sa utakmice.

Možda bi se na tome i završilo, pomislio bi neko da je pojedinac napravio gaf na internet stranama LEN-a, ali... Sportske novosti nisu stale na tome, već su pozvale hrvatskog vaterpolistu Anta Vukičevića, koji igra za Marselj. Na pitanje kojim rezultatom je završena utakmica, on je odmah odgovorio:
"Bilo je 9:8. Sigurno".

Isti list je potom pozvao u subotu uveče visokog funkcionera LEN-a, koji je rekao da je meč završen rezultatom 9:7. A, u nedelju ujutru je stigla ispravka: ipak je 9:8!

Na kraju je ustanovljeno da je delegat napravio neverovatan propust. Jedan gol Jadrana je upisao kao – isključenje! Rumun Nikolae Fijoriju, koji ima 80 godina, promašio je kolonu u zapisniku i zakinuo Crnogorce za gol.

Nije mala stvar, sledi revanš. A, juriti jedan ili dva gola protivnika nikako nije isto.

(FOTO: Starsport)

 

 


tagovi

Jadranvaterpolo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara