Može li Peruđa da skine sa trona ruskog džina?

Vreme čitanja: 3min | sre. 10.04.19. | 09:33

Ekipa srpskih reprezentativaca Aleksandra Atanasijevića i Marka Podraščanina nikada nije pobedila Zenit, ali se italijanski prvak uzda u magičnog Kubanca Vilfreda Leona. Lak posao za Lube

U ženskoj kokurenciji na pragu je italijansko finale, a kod odbojkaša na korak smo do reprize prošlosezonske borbe za pehar najbolje ekipe Evrope, duela Zenita i Lubea.

Po mnogima finale pre finale je dvomeč italijanskog šampiona Peruđe i četvorostrukog uzastopnog prvaka Starog kontinenta, Zenita. Prvo poluvreme je pripalo moćnom timu iz Kazanja, koji je posle dramatičnih pet setova stekao bod prednosti pred revanš pred svojim navijačima.

Izabrane vesti

Obe ekipe su osvojile po 111 poen, što govori da su nijanse odlučivale. Najzaslužniji za četiri krune u nizu Zenite, Kubanac Vilfredo Leon vraća se na mesto uspeha, ali ovaj put biće sa suprotne strane, u dresu Peruđe. U prvom meču je imao najviše poena, ali je MVP susreta bio Francuz Ervin Ngapet, koji je pogađao kada je bilo najpotrebnije.

Peruđa nikada nije pobedila Zenit. U tri prethodna duela, sva tri puta je ruski džin izašao kao pobednik. Dva puta je bilo 3:0 u polufinalima Lige šampiona, a prošle nedelje je domaćin pred 4.000 bučnih navijača stigao bar do dva seta, odnosno boda. Pobeda od 3:0 ili 3:1 garantuje Peruđi borbu u Berlinu za najbolji tim Evrope.

Zenit je ranjiv ove sezone. U prethodnoj rundi izgubio je od poljskom Gdanjska 3:2 u Kazanju, pa je četa Vladimira Alekna morala da igra zlatni set da bi izborila polufinale. Ali, i Peruđa je u silaznoj putanji. Ekipa srpskih reprezentativaca Aleksandra Atanasijevića i Marka Podraščanina ima tri poraza u prethodna četiri meča. Lošu uveriru su izabanici Lorenca Bernardija napravili pred meč u Kazanju. U drugom meču četvrfinala plej-ofa italijanskog prvenstva izgubili su od Monce u gostima sa 3:2, pa će morati da igraju majstoricu za polufinale.

Očekuje se novi spektakl dve najbolje ekipe Evrope. U prvom meču je tas na vagi bio na strani Zenita, a ne bi bilo iznenađenje ako Peruđa uzvrati udarac u Kazanju.

Za razliku od meča u Tatarstanu, u drugom polufinalu ne bi trebalo da bude nedoumice. U prvom meču pred 10.000 gledalaca u Lođu Lube je očitao lekciju poljskom šampionu Belhatovu. Ekipi nekadašnje srpskog repezentativca Dragana Stankovića treba samo dva seta prd svojim navijačima što bi trebalo da bude rutina za iskusni tim iz Čivitanove. Cvetan Sokolov, Osmani Huantorena, Bruno Rezende i ostale zvezde Lube znaju kako da dođu do finale. Samo ne znaju kako da u njemu i slave (izgubili sva finala u poslednje vreme).

Ova dva tima odigrala su 11 susreta u istoriji, a Lube vodi 8:3. Poslednjih pet mečeva dobio je italijanski tim. Belhatov ima sezonu za zaborav. Prošle sezone je bio šampion Poljske, ali je već predao krunu eliminacijom u četvrtfinalu plej-ofa. Današnji meč bi mogao da bude i poslednji za Belhatov ove sezone.

U finale ide ekipa koja stigne do četiri boda. Pobede od 3:0 i 3:1 donose tri boda, a trijumf od 3:2 pobedniku dva, a poraženom bod. U slučaju da je rezultat posle dva meča izjednačen u bodovima – 3:3 igraće se zlatni set do 15.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 18:00 8409 LŠ PF Zenit Kazan - Perugia ki 2 2,29
Sre 20:30 8411 LŠ PF Lube - Belchatow up više (138.5) 1,85
Ukupna kvota4,24

LIGA ŠAMPIONA – POLUFINALE, REVANŠ MEČEVI

Sreda
18.00: (1,55) Zenit - Peruđa (2,29)  /prvi meč: 3:2/
20.30:
(1,05) Lube - Belhatov (7,70)  /prvi meč: 3:0/

*** kvote su podložne promenama

Foto: CEV


tagovi

sportsko klađenjeCEV Liga šampionaOK PeruđaZenit KazanjAleksandar AtanasijevićMarko PodraščaninVilfredo LeonErvin Ngapet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara