Sada zajedno i u klubu: Milena Rašić (levo) i Maja Ognjenović
Sada zajedno i u klubu: Milena Rašić (levo) i Maja Ognjenović

Maja Ognjenović naljutila Ruse, od avgusta u Vakifbanku

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.07.19. | 14:10

Srpska odbojkašica definitivno pojačava turski klub i u lošoj atmosferi napušta moskovski Dinamo

Maja Ognjenović je nova članica jednog od najjačih klubova u ženskoj odbojci, turskog Vakifbanka. Ostalo je još da se sve formalizuje u avgustu kada počinje zvanični prelazni rok. Ovu vest danas je obznanio generalni direktor njenog sadašnjeg kluba, Dinama otkrivši da nikako nije zadovoljan načinom na koji je Srpkinja napustila redove Moskovljanki.

"Nismo to očekivali od Ognjenovićke kada je potpisala sa nama ugovor za narednu sezonu, a onda odjednom odlučuje da odustane i potraži novi klub", razočaran je Vladimir Ziničev, "Dugo smo pregovarali i sa njom i sa njenim menadžerom. Oboje su želeli da pređe u Vakifbank. Zato smo došli u direktan kontakt sa turskim klubom i raspravili o nijansama i našli rešenje. Nije bilo smisla terati je da ostane, kada ona to ne želi. U isto vreme Ognjenovićka je, nažalost već tri puta kršila odredbe ugovora na razne načine, nije brinula o klubu, već samo o sebi. Uvek smo joj izlazili u susret, poštujući njen talenat i loše zdravlje. Zvanični transfer prozor otvara se u avgustu kada će i formalo ovo biti rešeno između dva kluba."

Izabrane vesti

Ovime je priča koju je čuvena 34-godišnja tehničarka sama najavila i definitivno gotova. Detalji ugovora, zapravo dogovora sa Vakifbankom, aktuelnim šampionom Turske i sveta, u kojem igra još jedan naša reprezentativka, Milena Rašić, nisu poznati. Turci su sigurno spremni da plate jako obeštećenje ne bi li poništili ugovor koji je Zrenjaninka potpisala sa Dinamom u februaru, nakon čega ga je povela do do odbrane titule u Rusiji. Turska ekipa se znatno pojačala ovog leta, pa su pre Ognjenovićke u Istanbul stigle Brazilka Gabrijela Braga i Šveđanka Izabel Hak.

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara