Maja kapitenski spušta loptu, Brankica veruje u pobednički karakter

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.09.19. | 15:42

Srpske odbojakšice sutra kreće u odlučujuće bitke

Srbija je sa pola gasa protutnjala do četvrtfinala Evropskog prvenstva za odbojkašice. Pet pobeda u grupi i rutinska pobeda nad Rumunijom u osmini finala su poslali jasnu poruku ko je najbolji tim Evrope i sveta.

Ali, u tom nizu od šest pobeda je bilo i malih problema u igri koje protiv ozbiljnijih protivnika ne bi smeli da se dešavaju. Jedan od protivnika koji je uzteo Srbiji set je Bugarska koja nas očeka sutra u četvrtfinala. Bugarke ne pripadaju eliti svetske odbojke, ali nisu ni autsajderi. Osrednja ekipa koja ume da napravi problem kada ima dan.

Izabrane vesti

Kapiten Maja Ognjenović ima dovoljno iskustva i mudrosti da zna kako se ovakve utakmice pripremaju i igraju.
“Bugarska Ima dobre individualce i najveća opasnost preti od Elice Vasileve i srednjih blokera, koji dobro odrađuju posao. Bugarke su nam dobro poznat protivnik. Može da bude opasna stvar ako ih neozbiljno shvatimo, jer smo ih u grupi prilično lako savladale izuzev prvog seta. Treba da budemo maksimalno ozbiljne i pripremljene dočekamo tu utakmicu. Ima dosta stvari koje treba da se poprave ako gledamo prvi meč. Dobro su nas pročitale, ali verujem se da ćemo biti dosta jače i bolje, nadam se u prolasku u polufinale", rekla je kapiten Maja Ognjenović.

I Brankica Mihajlović poziva na oprez, ali je optimista.
“Veoma dobro ih poznajemo, isto tako i one nas.  Očekujem snažan otpor, ali mi znamo šta donosi ovaj meč i shvatamo ga potpuno ozbiljno. Imamo veće iskustvo od njih kad su bitne utakmice u pitanju, verujem u pobedu. Sa pola gasa smo dobile meč u osmini finala i to nije baš dobro. Nadam se da ćemo sada shvatiti da eventualni poraz znači i odlazak kući. I kad su slabiji protivnici, moramo da igramo bolje zbog mečeva koji slede u završnici”, poručila je Mihajlovićeva.

(FOTO: CEV)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara