Kreće Liga šampiona: Grbić testira Vošu

Vreme čitanja: 3min | uto. 03.12.19. | 08:53

Posle nekoliko godina i Srbija ima predstavnika u odbojkaškom kremu Evrope. Novosađani autsajderi u Poljskoj, ali i u Grupi E. Titulu brani Lube koji je u u maju u Berlinu prekinuo četvorogodišnju vladavinu Zenita iz Kazanja

Dame su odigrale već dva kola, na red su došli i muškarci. Čast da otvori Ligu šampiona imaće najbolji srpski klub Vojvodina koja gostuje jakoj Zaksi u Keđeržinu (utorak, 18.00). Poljskog šampiona sa klupe od ove sezone predvodi nekadašnji selektor Srbije Nikola Grbić.

Novosađani su prošlo sito i rešeto u kvalifikacijama. Posle nekoliko sušnih i tmurnih godina konačno i zemlja šampiona Evrope ima tim u klupskoj eliti. Ali, i dalje su naši klubovi finansijski daleko od onih u Italiji, Poljskoj i Rusiji. Ipak, u taboru srpskog šampiona se ne predaju.
Grupna faza je za sve nas veliki izazov i prilika da vidimo gde smo u odnosu na vrhunske evropske ekipe. Verujem da možemo da napravimo kvalitetan rezultat u grupnoj fazi. Sam plasman za nas nije kraj, tražićemo svoju šansu, pre svega sa Nemcima i Belgijancima, jer uz dobru igru sigurno možemo da pariramo. Što se tiče Zakse, to je jedna od najboljih evropskih klubova, znamo dobro da je poljska odbojka u samom vrhu. U jednoj rasterećenoj i nadahnutoj igri treba da se pokažemo u što boljem svetlu“, rekao je šef stručnog štaba Vojvodine Siniša Gavrančić za klupski sajt.

Izabrane vesti

Zaksa je lider poljskog šampionata. Ekipa Nikole Grbića ima samo jedan poraz u devet kola veoma jakog šampionata, posle italijanskog i ruskog najjačeg u Evropi. Jedini neuspeh ekipa iz Keđeržina je doživela na svom terenu od Varve iz Varšave, drugog predstavnik Pojske u Ligi šampiona.

Osim nekoliko poznatih domaćih igrača – Lukaša Viznijevskog, Pjotra Lukašik i Pavela Zatorskog, Grbić može da računa na četvoricu stranaca. Nekoliko godina organizator igre najboljeg poljskog tima, koji je prekinuo dominaciju Belhatova, je franucski reprezentativac Benžamin Tonuti. Tu su i Italijan Simone Parodi, Amerikanac Dejvid Smit i Mađar Arpad Baroti. Poljski šampion je favorit u Grupi E u kojoj su još i nemački Fridrihshafen i belgijski Ruselar.

Titulu brani Lube koji je prošlog maja u Berlinu skinuo četvorogodišnju dominaciju Zenita iz Kazanja. Osim branioca krune u krugu favorita su i Peruđa za koji igraju srpski reprezentativci Aleksandar Atanasijević i Marko Podraščanin i Trentino Uroša Kovačevića i Srećka Lisinca. Vicešampion Evrope Zenit iz Kazanja želi da vrati krunu u Tatarstan, a ove sezone osim francuskog asa Ervina Ngapeta perjanica tima je i bugarski korektor Cvetan Sokolov, pojačanje iz šampiona Starog kontinenta Lubea. Prvi put u eliti igraće i senzacionalni šampion Rusije Kuzbas iz Kemerova.

Osim utakmice Zaksa – Vojvodina u utorak Berlin dočekuje ACH Ljubljanu (20.00). Očekuje se sigurna pobeda nemačkog tima.

Naredna tri dana igraće se nekompletno prvo kolo zbog obaveza Lubea i Zenita iz Kazanja na klupskom Svetskom prvenstvu u Brazilu.

Sistem takmičenja je isti kao prošle sezone. Plasman u četvrtfinale izboriće samo pobednici svih pet grupa, a mesto među osam najboljih klubova Evrope izboriće i tri drugoplasirane ekipe.

 

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 18:00 8403 Kedzierzyn Kozle - Vojvodina up manje (133.5) 1,85
Uto 19:30 8404 Berlin RV - ACH Volley hs 1 (-1.5) 1,15
Ukupna kvota2,13

 

LIGA ŠAMPIONA – 1. KOLO

GRUPA A

Četvrtak
16.00 Fenerbahče – Češke Buđejovice

GRUPA B

Utorak
20.00: (1,05) Berlin Volej – ACH Ljubljana (7,70)

Sreda
13.00 Kuzbas Kemerevo – Fakel Novi Urengoj

GRUPA C

Sreda
15.30 Halkbank - Mazeik

GRUPA D

Sreda
19.00 Verva Varšava - Tur
20.30 Peruđa – Benfika

GRUPA E

Utorak
18.00: (1,02) Zaksa Keđeržin – Vojvodina (9,90)

Sreda
20.00 Fridrishafen – Ruselar

*** kvote su podložne promenama

Foto: MN Press



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara