Kreće bitka titana u Turskoj - Ting Žu ili Tijana Bošković?

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.04.18. | 09:25

Možda će finalna serija u Turskoj doneti odgovor na pitanje ko je najbolja odbojkašica sveta

Najbolja ženska odbojka na svetu igra se u Turskoj ili bolje reći u Istanbulu. Vakifbanka i Ezačibaši su dve najjače ekipe na planeti, a njihovi dueli (najmanje tri) u finalu plej-ofa šampionata biće prava poslastice za zaljubljenike u sport na mreži.

Udariće jedna naspram druge dve verovatno najbolje igračice sveta, primač servisa Vakifbanke Ting Žu i korektor Ezačibašija, Srpkinja Tijana Bošković, MVP Evropskog prvenstva i zvanično najbolja odbojkašica Starog kontinenta. Uz njih dve, skupoceni timovi iz grada na dva kontinenta imaju još po tri strankinje, koje su na svojim pozicijama najbolje na svetu. Kod Vakifbanke, srednji bloker je kapiten reprezentacije Srbije Milena Rašić, korektor je Holanđanka Loneke Slotjes, dok je primač servisa Amerikanka Meri Robinson. S druge strane, ništa manje impresivne nisu ni strane igračice u Ezačibašiju. Osim mlade Bilećanke, tehničar je nekadašnja srpska reprezentativka Maja Ognjenović, dok su na pozicijama primača servisa i srednjeg blokera američke reprezentativke Džordan Larson i Rejčel Adams. Domaće odbojkašice su tu samo da popune broj - zna se ko kosi, a ko vodi nosi... Biće to i trenerski okršaj iskusnih "vukova", Italijana Đovanija Guidetija i Brazilca Marka Aurelija Mote.

Izabrane vesti

Ove sezone ove dve ekipe su odigrale tri puta i bolji je bio Ezačibaši, koji je dva puta slavio u šampionatu Turske, ali je važniji trijumf ostvarila Vakifbanka u finalu Kupa. Zanimljivo, iako se radi o timovima sličnih kvaliteta, sva tri meča su završena sa maksimalnih 3:0. 

Tradicija poslednjih godina je na strani Vakifbanke, koja je trijumfovala na devet od posledniih 11 mečeva. Ezačibaši je rasterećeniji, osvojio je očekivano i nadmoćno Kup CEV, dok će Vakifbanka braniti evropsku titulu na F4 Lige šampiona početkom maja u Bukureštu.

Ekipa Milene Rašić je apsolutni favorit za novu krunu šampiona Evrope. Ezačibaši igra na krilima Tijane Bošković, koja igra u fantastičnoj formi i ove sezone. Bila je ubedljivo najefikasnija igračica Kupa CEV sa 193 poena i MVP takmičenja. Zna se da će Maja Ognjenović većinu lopti da šalje ka srpskoj bombarderki. Ipak, i gošće treba da se odbrane od Kineskinje Ting Žu. Možda će ova finalna serija doneti odgovor na pitanje ko je najbolja odbojkašica sveta - Žu ili Bošković?

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 18:00 8472 TRPFW Vakifbank W - Eczacibasi W up više (181.5) 1,85
Ukupna kvota1,85

TURSKA 1 - FINALE (NA TRI DOBIJENE)

18.00: (1,40) Vakifbank - Ezačibaši (2,70)

Piše: Željko Mutavdžić
Foto: Action Images


tagovi

Žu TingTijana BoškovićEzačibašivakifbanksportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara