Italijansko-turski rat, Maja preti šampionu

Vreme čitanja: 3min | sre. 13.03.19. | 09:28

Prštaće u sredu u prvim mečevima četvrtfinala Lige šampiona za odbojkašice. Najzanimljiviji par je Koneljano - Ezačibaši, dok Ognjenovićeva sa Dinamom dočekuje moćni Vakifbank

Sve derbi do derbija u četvrtfinalima Lige šampiona za odbojkašice.

U borbi za polufinale gledaćemo okršaje italijanskih i turskih klubova, dok je branilac krune, šampiona Evrope Vakifbank favorit protiv Dinama. Moskovljanke će pokušati da skupo prodaju kožu, mada je jasno da je tim Đovanija Gvidetija i ove sezone najbliži evropskoj kruni.

Izabrane vesti

Ruski tim predvode dve velike zvezde svetske odbojke, naša Maja Ognjenović i legendarna Natalija Gončarova koja je sa 153 poena na trećem mestu po efikasnosti u Ligi šampiona. Šta tek da kažemo za Drim tim iz Istanbula sa Kineskinjom Žu Ting, Holanđankom Loneke Slutjes i našom Milenom Rašić?

Vakifbank, dvostruki uzastopni šampion Evrope, u grupnoj fazi imao je očekivani maksimalan učinak od šest pobeda i 18 bodova. Tim iz Istanbula izgubio je samo jedan set. S druge strane, Dinamo je stigao u četvrtfinale kao najbolji drugoplasirani tim. Bolje od Moksovljanki bile su odbojkašice Fenerbahčea.

Najzanimljivije bi trebalo da bude u meču lidera italijanskog šampionata Koneljana i moćnog Ezačibašija koji predvodi MVP Svetskog prvenstva Tijana Bošković. Naša reprezentativka je u grupnoj fazi bila, očekivano, najbolji poenter svog tima sa 102 poena (8. mesto ukupno). Učinak bio bio bolji da nije propustila jedan meč. U proseku postiže 18 poena po utakmici. Osim Bilećanke tu su i kapiten Amerikanka Džordan Larson i Korejka Kim. Tehničarka turske ekipe Ezgi Dilik je najbolja serverka Lige šampiona. Tokom sezona prošlogodišnjeg osvajača Kupa CEV pojačala je iskusna Srpkinja Nataša Krsmanović.

Koneljano blista u šampionatu Italije gde ima čak sedam bodova više od Novare, ali je do četvrtfinala evro elite stigao jedva, kao drugoplsorana ekipe u grupi. Najbolje odbojkašice italijanskog tima su Hrvatica Samanta Fabris i Amerikanka Kimberli Hil, koje su postigle 91, odnosno 88 poena u grupnoj fazi Lige šampiona. Očekuje se neizvestan meč, a ne bi bilo iznenađenje ako ode u pet setova.

Drama se očekuje i drugom susretu na Apeninima u italijanskom-turskom dvoboju. Skandići je domaćin Fenerbahčeu koji sa klupe predvodi zlatni selektor Srbije Zoran Terzić. Oba tima su bili lideri svojih grupa, s tim da je istanbuski velikan imao samo jedan poraz, dok su Italijanke imale dva. Tehiničar Fenera je povremena srpska reprezentativka Ana Antonijević, dok su najbolje poenterke Kubanka Melisa Vargas sa 137 i Meksikanka Samanta Brisio sa 111. Skandići predvodi Šveđanka Izabela Hak koja je na četvtom mestu po broju poena u Ligi šampiona (142).

Revanši se igraju naredne nedelje. U polufinale će ekipa koja sakupi četiri boda. Trijumf od 3:0 i 3:1 donose tri boda, a pobeda od 3:2 dva, odnosno bod za poraženog.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 17:00 8410 LŠWPF Dinamo M.W - Vakifbank W hs 2 (+1.5) 1,30
Sre 18:30 8411 LŠWPF Scandicci W - Fenerbahce W up više (184.5) 1,90
Sre 20:30 8412 LŠWPF Conegliano W - Eczacibasi W up više (183.5) 1,90
Ukupna kvota4,69

LIGA ŠAMPIONA (Ž) – ČETVRTFINALE, PRVI MEČEVI

Utorak
Štutgart – Novara 1:3 (19:25, 24:26, 25:19, 20:25)

Sreda
17.00: (5,30) Dinamo Moskva – Vakifbank (1,12)
18.30: (1,75) Skandići – Fenerbahče (1,95)
20.30: (2,29) Koneljano - Ezačibaši (1,55)

*** kvote su podložne promenama

Foto: CEV


tagovi

Zoran TerzićAna AntonijevićMaja OgnjenovićTijana BoškovićŽu TingLoneke SlutjesMilena RašićNataša Krsmanovićsportsko klađenjeCEV Liga šampionaEzačibašivakifbank

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara