Milena Rašić
Milena Rašić

F4 Bukurešt: Koneljano oslabljen, Vakifbanka hoće sve, Alba se pojačala Srpkinjama

Vreme čitanja: 3min | sub. 05.05.18. | 09:28

Italijanski šampion ne može da računa na Rafaelu Foli, dok je neizvesno igranje još jedne srednje blokerke, Holanđanke Robin van Krojf. Biće to repriza prošlogodišnjeg finala Lige šampiona u Trevizu. U drugom meču „srpska“ Alba bi da iznenadi favorizovani Galatasaraj

Vreme je za šlager odbojkaške sezone kad su dame u pitanju – F4 Lige šampiona u Bukureštu. U prestonicu Rumunije turski „drim tim“ Vakifbanka stiže kao apsolutni favorit. Čudo bi trebalo da se dogodi da moćni tim iz Istanbula ne odbrani krunu najbolje ekipe Starog kontinenta. Tim srpske reprezentativke Milene Rašić ove sezone u svojim vitrinama ima sva tri turska trofeja – Superkup, Kup Turske i prvenstvo posle drame i pet mečeva sa ljutim gradskim rivalom Ezačibašijem. Uz to, četa italijanskog stručnjaka Đovanije Guidetija ima i pehar najbolje ekipe planete.

U polufinalu moćni turski tim igraće sa šampionom Italije, Koneljanom. Biće to repriza prošlogodišnjeg finala Lige šampiona u Trevizu kada je Vakifbanka bila dominantna, slavila maksimalnim rezultatom. Koneljano stiže na noge trostrukom šampionu Evrope posle krune u Italiji i pobede 3:1 u seriji protiv lidera ligaškog dela sezone Novare. Ipak, italijanski tim biće oslabljen povredama dve srednje blokerke Robin van Krojf i Rafaele Foli. Italijanka sigurno neće moći da pomogne saigračicama, dok, prema najavama medija na Apeninima, visoka Holanđanka će biti u sastavu, ali je pitanje da li će moći da istrči na teren dvorane Polivalenta u Bukureštu.

Izabrane vesti

Kako bez glavnih blokerki na najbolju odbojkašicu planete Ting Žu, koja je najefikasnija igračica Lige šampiona sa 190 poena? Fenomenalna Kineskinja bila je fantastična u finalnoj seriji turskog šampionata i epskim mečevima sa Ezačibašijem. I da je kompletan, Koneljano bi teško mogao da se odupre Vakifbanci koja juri četvrtu evropsku krunu, što je u istoriji ovog takmičenje uspelo samo italijanskom Bergamu.

Braniocu krune ovo će biti rekordno sedmo učešće na završnim turnirima Lige šampiona. Turske ekipa osvajale su pet puta u poslednjih sedam godina pehar namenjen najboljem Starog kontinenta. Kapiten Vakifbanke Gozde Kirdar posle završnog turnira u Bukureštu se oprašta od aktivnog igranja, pa će saigračice imati dodatni motiv da joj pomognu da podigne po četvrti put najvredniji trofej u evropskoj klupskoj odbojci.

U drugom polufinalnom duelu očekuje se neizvesnija borba. Alba Blaž se kao domaćin direktno kvalifikovala za F4 posle grupne faze. Rumunskog šampiona sa klupe predvodi iskusni srpski stručnjak Darko Zakoč. Na terenu je od starta sezone Aleksandra Crnčević, a za napad na evropsku krunu rumunskom timu pridružile su se prošlog meseca iskusne Užičanke, nekadašnja reprezentativka Srbije Nataša Krsmanović i zlatna sa Evropskog prvenstva Tijana Malešević.

Galatasaraj će igrati prvi put posle 2013. godine na F4. Žuto-crvene iz Istanbula predvodi najbolja turska igračica Demir Guler Neslihan, koja je u odlučujućem meču za plasman u Bukurešt protiv italijanske Novare u gostima imala neverovatnih 38 poena. Ona je već držala pehar najbolje ekipe Evrope, ali kao članica Ezačibašija 2015. godine. Neslihan je, takođe, odlučila da posle F4 Lige šampiona završi bogatu karijeru.

Tim iz Istanbula je kvalitetniji, ali domaći teren i pojačana Alba sa dve iskusne Srpkinje mogli bi da budu tas na vagi da šampion Rumunije igra veliko finale.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sub 15:00 8549 LŠWPF Conegliano W - Vakifbank W hs 2 (+1.5) 1,45
Sub 18:00 8550 LŠWPF Alba Blaj W - Galatasaray W up više (179.5) 1,80
Ukupna kvota2,61

POLUFINALE LIGE ŠAMPIONA (Ž) – BUKUREŠT

Subota
15.00: (3,55) Koneljano - Vakifbanka (1,25)
18.00: (3,20) Alba Blaž - Galatasaraj (1,30)

*** kvote su podložne promenama

Foto: MN Press


tagovi

sportsko klađenjevakifbankMilena RašićTijana MaleševićNataša KrsmanovićŽu TingImoko Koneljano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara