Ezačibaši za triplu krunu, Vakifbank za spas sezone

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.04.19. | 08:25

Moćni istanbulski giganti danas počinju finalnu seriju plej-ofa šampionata Turske. Tijana Bošković i Nataša Krsmanović na Milenu Rašić

Podrhtavanje tla na Bosforu, počinje borba za Istanbul i Tursku. Dve najskuplje ekipe planete, Vakifbank i Ezačibaši, bile su glavni favoriti za finale Lige šampiona, ali ćemo narednog meseca u Berlinu gledati italijansko finale, Koneljano – Novara. Oba tima bi da zacele rane posle ispadanja iz evro elite.

Ezačibaši već ima dve pehara ove sezone u Turskoj, superkup i kup, dok je Vakifbank odbranio samo svetsku titulu, ali je izgubio ostale. S jedne strane mreže biće Tijana Bošković i Nataša Krsmanović, a s druge Milena Rašić.

Izabrane vesti

Ova dva tima su odigrala epsku finalnu seriju prošle godine kada je Vakif uspeo da slavi sa 3:2 u seriji, iako je Ezačibaši bio na korak do titule. Ove sezone ljuti istanbulski rivali igrali su tri puta, a skor je 2:1 u korist Ezačibašija. Poslednji duel 23. februara ove godine je ubedljvo pripao braniocu krune, Vakifu.

Zanimljivo, iako se radi o izjednačenim ekipama u njihovim mečevima retko kada bude pet setova. U prethodnih pet utakmica Vakifbank je tri puta slavio sa maksimalnim rezultatom, dok Ezčibaši ima dva trijumfa u nizu sa po 3:1.

Četa Đovanija Guidetija ne igra ove sezone onako kako su svi očekivali od „Drim tima“. Najbolja svetska odbojkašica Žu Ting nije u formi kao prethodnih sezone, dok je u ključnim mečevima zakazala i holandska korektorka Loneke Slutjes. U igri Ezačibašija sve zavisi od srpske bombardeke Tijane Bošković. Ukoliko bude na svom nivou, Vakifbank može da padne. Uz MVP Svetskog prvenestva u Japanu nosioci igre Ezačibašija, koji je ligaški deo sezone završio na prvom mestu, su Amerikanka Džordan Larson i Korejka Kim.

U polufinalu nije bilo problema za oba tima. U dva susreta lako su savladani Galatasaraj, odnosno Fenerbahče srpskog selektora Zorana Terzića.

Finalna serija se igra na tri dobijene.

 

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 17:00 8480 TRPFW Vakifbank W - Eczacibasi W up više (183.5) 1,85
Ukupna kvota1,85

TURSKA – FINALE PLEJ-OFA (Ž), PRVI MEČ

Sreda
17.00: (1,85) Vakifbank – Ezačibaši (1,85)

*** kvote su podložne promenama

Foto: CEV


tagovi

Tijana BoškovićNataša KrsmanovićMilena RašićvakifbankEzačibaši

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara