Dominacija: Srbija ima najboljeg trenera, odbojkaša i odbojkašicu u Evropi!

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.10.19. | 21:42

Priznanja za Slobodana Kovača, Uroša Kovačevića i Tijanu Bošković

Dominacija srpske odbojke na kraju je krunisana više nego zasluženim priznanjima. Selekor muške selekcije Slobodan Kovač proglašen je za najboljeg evropskog trenera u muškoj konkurenciji, Uroš Kovačević je najbolji evropski odbojkaš, a Tijana Bošković, treći put uzastopno, ponela je priznanje najbolje odbojkašice na Starom kontinentu.

Među dobitnicima nema i Zorana Terzića, prošlogodišnjeg osvajača priznanja za najboljeg trenera uz ženskoj konkurenciji. Ovoga puta tu titulu osvojio je Italijan Masimo Barbolini, koji ostvaruje fantastične rezultate u klupskoj konkurenciji.

Izabrane vesti

Ceremonija CEV-a održama je u Sofiji, a ovom prilikom dodeljene su i nagrade za životno delo, koje su dobili Dančo Lazarov, Neslihan Demir Guler, Frančeska Pićinini, Dimitar Karov i Bas van de Gor.

Slobodan Kovač je ove jeseni na neverovatan način preporodio mušku srpsku selekciju, koja je bila potpuno utučena nakon neuspelih kvalifikacija za Olimpijske igre. Preuzeo je nezahvalnu ulogu nakon odlaska Nikole Grbića i povezao redove, vratio veru igračima i poveo ih do evropskog trona.

Upravo je Uroš Kovačević bio jedan od ključnih igrača u fantastičnom izdanju srpskih igrača. Preuzeo je ulogu lidera i zasluženo poneo titulu MVP-a Evropskog prvenstva. Sasvim očekivano, s obzirom na to da je bio najstandardniji igrač u našem timu, a u finalnom meču protiv Slovenije i drugi strelac sa 20 poena.

Neverovatna Tijana Bošković je samo nastavila niz neverovatnih partija, uspeha i trofeja. Rođena Bilećanka treći put uzastopno je postala MVP Evropskog prvenstva. Dominirala je i na svojim leđima nosila fantastičnu selekciju Zorana Terzića ka odbrani evropskog trona. Ubrzo nakon Evropskog prvenstva osvojila je i Superkup Turske sa Ezačibašijem, a u pkršaju sa Vakifbankom ponela je priznanje najbolje igračice utakmice.

Foto: CEV.eu


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara