Miloš Ćuk
Miloš Ćuk

Ćuk: Neiskustvo je uticalo da ne igramo za medalju

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.07.19. | 13:34

Kapiten srpskih vaterpolista optimista, za selektora još rano za analizu

Peto mesto na Svetskom prvenstvu za vaterpoliste jedan je od najslabijih rezultata naše ekipe na velikim takmičenjima poslednjih godina. Ali, kada se pogleda sastav ekipe, koja je dobrano podmlađena, stvari se odmah vide drugačije. Ali i pored toga, jasno je da ostaje žal za propuštenom pirlikom, što se oseća i kroz izjave selektora i igrača nakon trijumfa nad Kengurima.

Susret za peto mesto sa selekcijom Australije nije bio tako jednostavan kao što rezultat sugeriše (13:9), tvrdi selektor Dejan Savić:
"Početak je bio u našu korist u svim sferama, posle smo imali neobjašnjiv pad. Fatović (selektor Australije prim. ur.) je tražio presing zbog velike razlike koju smo stekli. Na kraju smo malo i čuvali rezultat. Nije još vreme za konačnu analizu, glave su vruće."

Izabrane vesti

Najbolji strelac ovog mladog tima sa 17 golova na šampionatu, Strahinja Rašović zadovoljan je kako je ekipa odigrala:
"Ličili smo na onaj tim iz susreta sa Grčkom. Tako se igra za Srbiju! Uvek postoje želja i motiv, jedino protiv Nemaca to nije tako izgledalo. Odigrali smo muški i tako treba uvek da bude. Mnogo nam znači trijumf, sada smo iskusniji. Napravili smo iskorak u karijerama. Sledeći put, ako ga bude, verujem da ćemo biti još bolji. Možemo da igramo sa svakom ekipom ns svetu. Ostaje žal zbog poraza u susretu sa Španijom, tada je trebalo da budemo najbolji, da budemo kao što smo bili danas..."

Njegovo mišljneje deli i kapiten Miloš Ćuk koji izdvja da je srpska reprezentacija mogla više, ali da ju je neiskustvo sprečilo da stigne do medalje.
"Prvo poluvreme je pokazatelj da ova ekipa može mnogo i da smo mogli više na prvenstvu. Ipak, neiskustvo je uticalo da ne igramo za medalju. Svima je žao zbog toga. Ipak smo popravili utisak pošto smo danas dobro odigrali. Daje nam sve ovo nadu da imamo šta da tražimo na sledećim takmičenjima, da se borimo uvek za medalju. Ovo je bilo najneizvesnije takmičenje od kada pratim vaterpolo. Konkurencija će biti još žešča, videće se to u Budimpešti. Na nama je da ispravljamo greške i da sledeće godine budemo kako treba.", zaključio je Ćuk za interent stranicu Vaterpolo saveza Srbije.

Reprezentacija u ponedeljak rano ujutru avionom kreće iz Seula preko Abu Dabija za Beograd. Dolazak se očekuje oko 11.40 časova.

(Foto: Star sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara