ĆSM bez dve najbolje igračice

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.10.19. | 15:26

Tim iz Bukurešta nije favorit protiv Rostova (19.30)

Domaći teren je domaći teren, ali ĆSM Bukurešt večeras ne može da računa na, uz Andreu Lekić, dve najbolje igračice. Prvak Evrope iz 2016. godine dočekuje ruski Rostov u okviru 2. kola Grupe B ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona biće lišen pomoći kapitena Kristine Neagu i novajlije Nore Mork, koje se još nisu oporavile od povreda.

Pehovima nikako da dođe kraj u glavnom gradu Rumunije. Prošle sezone je najbolji rumunski tim imao gomilu problema sa povredama najboljih igračica, između ostalih i naših reprezentativki Andree Lekić i Dragane Cvijić, a ta pošast nije ga zaobišla ni u novoj kampanji. Najveće pojačanje proteklog leta Dankinja Nora Mork, koja je stigla iz Đera, povredila se i neće igrati na startu sezone. Takođe, nije još spremna najbolja rukometašica sveta u protekloj deceniji Kristina Neagu, koja se oporavlja posle pauze od 10 meseci zbog operacije ligamenata kolena.

Izabrane vesti

ĆSM je i pored kadrovskih problema uspeo da dođe do pobede na otvaranju najelitnijeg klupskog kontnentalnog takmičenja, pošto je trijumfovao nad Esbjergom u gostima (24:22), a sada želi drugu pobedu protiv ruskog šampiona, trostrukog uzastopnog, Rostova. Tim iz grada na Donu igrao je finale Lige šampiona prošle sezone, gde je kapitulirao u sudaru sa Đerom.

Strateg gostiju Ambros Martin ne uživa u problemima ĆSM-a. Svojski se potrudio da to objasni.
"Ne, zaista, ne prija mi to što ne igraju. Zato što je greh ta dve igračice ne budu na terenu stalno. Želeo bih da ih vidim u igri, da budu zdrave i da pomažu klubu, reprezentaciji... Biram sve to, iako nisu u mom timu i kadre su da unište moju ekipu", rekao je španski trener.

Foto: Shutterstock


 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara