Atomska odbojka, čudesna Tijana, gledaćemo majstoricu!

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.05.19. | 20:23

Spektakularan meč i poraz aktuelnog šampiona

Ezačibaši je uzvratio udarac kada je bilo ’biti ili ne biti’!

Odbojakšice Ezačibašija su u četvrtoj utakmici finalne serije plej-ofa turskog šampionata savladale ljutog rivala Vakifbank sa 3:2 (25:16, 18:25, 25:23, 25:21, 15:13), izjednačile na 2:2 u pobedama i izborile majstoricu.

Izabrane vesti

Najveće rivalstvo evropske klupske odbojke će tako imati još jednu spektakularnu završnicu, a domaćin pete utakmice će opet biti Ezačibaši.

Posle brejka u prvom meču serije, izgledalo je da će Ezačibaši konačno prekinuti dominaciju velikog rivala. Ali Vakif je uskoro pokazao zašto je prethodnih godina bio najveća sila turske, evropske i svetske odbojke. U naredna dva meča je dva puta po 3:1 deklasirao Ezačibaši i izgledalo je da titula ne menja vlasnika. Ezačibaši je danas bio pod većim pritiskom jer je Vakif imao meč loptu.

Predvođene fenomenalnom Tijanom Boškovićem, popularne Tigrice su odirgale sjajne prvi set i oduvale Vakif sa parketa. Sve je funkcionisalo besprekorno u igri Ezačibašija. Ali Džu Ting i Kelsi Robinson su u nastavku digle Vakif, šampion je uzvratio i osvojio drugi set. Žestoka borba je vođena u trećem setu, bio je to rat nerava, a Tijana Bošković je sjajnim smečom iskoristiila drugu set loptu i donela Ezačibašiju novo vođstvo. Međutim, šampion se nije predao i uzvratio je istom merom. Džu Ting je posle 15:15 ušla u seriju i pogađala kada je bilo najpotrebnije.

Vrhunac drame je usledio u tajbrejku. Vakif je imao 8:6, 10:7, 11:8, ali je Tijana Bošković sa dva vezana servisa potpuno poremetila prijem rivala i vratila Ezačibaši iz mrtvih. Imao je Vakif i 13:12, ali je počeo da greši.  Ezačibaši je osvojio tri poena zaredom i izborio majstoricu.

Najbolja srpska odbojkašica je meč završila sa 27 osvojenih poena od čega pet u tajbrejku u znogo bitan as. Džordan Larson ju je ispratila sa 19, a Kim sa 18 poena. Džu Ting je na drugoj strani završila sa istim brojem poena kao Tijana, a Kelsi Robinson je osvojila 16. Milena Rašić nije imala dan i osvojila tri poena, a u tajbrejku je prešla na klupu.


tagovi

Tijana BoškovićEzačibašivakifbankŽu Ting

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara