ZVEZDA – TIM ZA HELSINKI: Kakva je uloga Marka Marina?

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.07.19. | 20:04

Očekivana promena na desnom beku

Dok se čeka oporavak i adaptacija najvećih ovoletošnjih pojačanja Kanjasa, Žandera i Tomanea, Vladan Milojević je iskristalisao najboljih 11. Trener crveno-belih za duel protiv Helsinkija poslužiće se starog fudbalskog pravila da tim koji prolazi se ne menja.

Šta to konkretno znači? Utakmicu sa prvakom Finske trebalo bi da počne identičnih 10 igrača koji su doneli plasman u drugu rundu kvalifikacija za Ligu šampiona. Samo će umesto suspendovanog Gobeljića, opet u startnoj postavi da se nađe Filip Stojković.

Izabrane vesti

Neko će reći da možda nedostaje brzina Milana Jevtovića ili Alekse Vukanovića, neko će pomisliti da je Degenek možda mogao da dobije šansu umesto Srđana Babića. Ali…

Imaće o čemu da razmišljaju navijači Crvene zvezde noć uoči važne utakmice. Pre svega kakva će biti uloga Marka Marina. U rušenju, pretposavlja se, finskog bunkera. Tu taktičku finesu pokušao je da sakrije Vladan Milojević na poslednjoj konferenciji za medije.

Nekadašnji reprezentativac Nemačke u Rigi je počeo kao nominalno krilo, ali suštinski je bio najznačajniji igrač veznog reda Crvene zvezde. Kod njega su bili i srp i pogača. Već u Beogradu je promenio početnu ulogu, narodski rečeno bio je „desetka“ ali je često mnjao mesta sa Ivanićem i Benom. Povratak na staru poziciju obeležio je pogotkom i sa nekoliko potencijalnih asistencija, tu je delovao i protiv Javora. I odmah zabeležio direktno dodavanje ka strelcu prvog gola Branku Jovičiću.

Dakle, Marin može da odgovori zahtevima na obe pozicije, ali je sporno u kojoj meri Mirko Ivanić može da „glumi“ krilo, mada u prekomandovanom veznom redu Crvene zvezde očekuje se njegov doprinos i u drugim paramterima. Bivši kapiten Vojvodine bio je tih u revanšu sa Suduvom, i i dalje nije probio barijeru velikog pritiska. Helsinki mu je nova šansa.

Ostalo je sve poznato. U startnu postavu se vraća Dušan Jovančić, koji će delovati ispred jedinog zadnjeg veznog Branka Jovičića. Dok visoki Beograđanin i dalje traži formu, popularni Bakula se nametnuo kao jedan od ključnih igrača leta. Postao je opcija i prilikom prekida kada su oči uprte ka Boaćiju, Benu i visokim štoperima crveno-belih… Upravo bi Jovičić mogao da bude adut da se Finci prevare ako ne bude išlo kroz pozicionu igru.

Napad će da predvodi Boaći, očekuje se da nagovesti dalji rast forme. Ista konstatacija važi i za povratnika u startnu postavu Filipa Stojkovića, kao i Milana Rodića koji će imati generalnu probu za duele protiv Roberta Skova.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara