Tomas Suček (©Reuters)
Tomas Suček (©Reuters)

NAJAVA DANA (ponedeljak, 11. januar): Vest Hem overava prolaz u FA kupu, igra se u Turskoj, na Pirinejima, Apeninima…

Vreme čitanja: 4min | pon. 11.01.21. | 07:15

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

Izabrane vesti

(Fudbal, Turska 1)

Fenerbahče se izdigao, prebrodio mini-krizu i ponovo je konkurentan u borbi za šampionsku titulu. Povezao je Fener tri pobede, a sa nova tri boda bi dodatno mogao da napreduje na tabeli. Za nastavak serije protivnik je idealan. Erzurum je “fenjeraš”, a poslednji put kada su odmerili snage, Fenerbahče je slavio s minimalcem – 1:0.

STANDARD – BEVEREN, 20.45

(Fudbal, Belgija 1)

Nalazi se Standard u užasnoj formi. Nije ostvario pobedu na prethodnih osam prvenstvenih utakmica u nizu, pretrpeo je četiri uzastopna poraza i bliži je zoni ispadanja od borbe za vrh tabele. Beveren je remijem sa Genkom u minulom kolu isplivao iz zone ispadanja, ali će se tamo brzo vratiti ukoliko ne počne da beleži dobre rezultate u kontinuitetu. Na prethodna dva međusobna susreta došlo je GG3+, a po pobedu su odnela oba tima.

ELČE – HETAFE, 19.00

(Fudbal, Španija 1)

Hetafe je bleda senka prošlogodišnjeg tima koji se borio za izlazak na međunarodnu scenu, igrao izvanredno i mrsio konce favoritima. I Hetafe i Elče traže bodove spasa za beg sa dna. Za nijansu u boljem položaju se nalazi Hetafe, a dva tima nisu ukrstila koplja od 2017. godine kada je Hetafe slavio sa 2:0.

UESKA – BETIS, 21.00

(Fudbal, Španija 1)

Betis na gostovanje Ueski putuje osakaćen povredama. Manuel Pelegrini prebrojava na koga može da računa za susret sa poslednjeplasiranim timom Primere. Ne uspeva Betis da stabilizuje formu i odbranu, koja je najlošija u ligi. Retke su situacije kada mreža tima iz Sevilje ostane netaknuta, a prilikom prethodna dva sudara Ueske i Betisa, utakmica je ušla u GG3+ i oba tima su se po jednom radovala.

STOKPORT – VEST HEM, 21.00

(Fudbal, Engleska, FA kup)

Vest Hem je jedno od najprijatnijih iznenađenja Premijer ligi. Mnogi su Čekićarima prognozirali borbu za opstanak, a oni biju bitke za izlazak na međunarodnu scenu. Dejvid Mojes utegao je ekipu, 2021. godinu je otvorio na najbolji mogući način i želi da njegov tim bude podjednako uspešan i na drugom frontu.

KAEN – TULUZ, 20.45

(Fudbal, Francuska 2)

Tuluz krupnim koracima gazi ka povratku u Ligu 1 i deluje da mu se niko na tom putu neće isprečiti. Ljubičasti su u seriji od četiri vezane pobede i novim trijumfom poravnali bi se na čelu tabele sa Trojom po broju bodova. Doskora duel prvoligaša, a danas susret u drugom rangu. Kaen je na prethodnih sedam mečeva upisao samo jedan trijumf i jasno je ko će poneti epitet favorita. Ipak, dok su bili članovi elite, Kaen je u poslednja tri meča zabeležio pobedu, a dva okršaja su završena bez pobednika.

BRUNŠVAJG – FORTUNA DISELDORF, 20.30

(Fudbal, Nemačka 2)

Braunšvajg i Fortuna zatvoriće 15. kolo nemačke Cvajte. Petarda od Bohuma bila je okidač za Fortunu. Sve se okrenulo za 180 stepeni i pobedom protiv Braunšvajga, tim iz Diseldorfa bi mogao da se izjednači na tabeli sa Bohumom i Holštajn Kilom. Domaćin čuje zov treće lige, a Fortuna nije idealan protivnik za vađenje. Dva tima su se poslednji put sastala 2017. godine i jedan gol bio je dovoljan za slavlje Fortune.

SPECIJA – SAMPDORIJA, 20.45

(Fudbal, Italija 1)

Neočekivanom pobedom nad Napolijem na stadionu Dijego Armando Maradona, Specija je pobegla ih opasne zone. Skinula je Specija prvi veliki skalp ove sezone, a u dobrom raspoloženju meč dočekuje i Samdorija. Pao je Inter na Luiđi Ferarisu, a u prethodnih pet kola Sampdorija je ostvarila tri pobede i uplovila je u mirnu luku.

SELTIK – HIBERNIJAN, 20.45

(Fudbal, Škotska 1)

Seltik je posle poraza u Old Firmu polako počeo da se oprašta od titule. Kako igra Rendžers, malo je verovatno da će uprskati i propustiti priliku da prekine dominaciju Seltika. Zaostaju Kelti čak 19 bodova pre ovog kola, imaju i tri utakmice manje, ali teško da će doći do rokade prvoplasiranog i prvog pratioca. U tekućoj sezoni Seltik je bio ubedljiv protiv Hibernijana (3:0) na Seltik parku, ali je sredinom novembra u nadoknadi golom Laksalta iščupao bod na strani (2:2).

SPORTING HIHON – FUENLABRADA, 19.00

(Fudbal, Španija 2)

Najavljivala je Fuenlabrada napada na Primeru, dobro je ušla u sezonu i naprosto stala. U poslednjih devet rundi španske Segunde, Fuenlabrada je upisala samo dve pobede. Premalo za nekoga ko gaji visoke ambicije. Sporting odoleva na pozicijama koje vode u doigravanje, ali ne nalazi se ni on u zavidnoj formi. Imao je još bolji start sezone, krenuo je sa četiri trijumfa, a od početka novembra je slavio samo dva puta.



tagovi

najava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara