ZVANIČNO: Gudurićev NBA san se ostvario!

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.07.19. | 23:16

Srpski reprezentativac potpisao za Memfis

Čekala se potvrda, čekala, čekala i - eto je! Marko Gudurić je ostvario svoj NBA san i od danas je ponosni član Memfis Grizlisa!

Srpski reprezentativac je sa klubom iz Tenesija potpisao, kako je navedeno na zvaničnom klupskom sajtu, višegodišnji ugovor. Ubrzo je otkriveno da se radi o dvogodišnjoj saradnji. Za početak. 

Izabrane vesti

Transfer je bio najavljen pre ravno mesec dana, ali je kompletiran tek sada dok je Memfis doterao roster u red i dok su se realizovali i dogovorili svi detalji saradnje.
"Konačno, uspeo sam. Ostvario sam svoj san", samo je kratko uzviknuo Gudurić pošto je svoj autogram stavio na papirologiju. Pre toga obavio je potrebne lekarske preglede i tako kompletirao transfer. 

Gudurić u NBA ligu dolazi kao jedan od najboljih trojkaša Evrolige, sa 54,9 odsto pogođenjih šuteva iz igre, te 47,7 odsto ubačenih hitaca sa distance. U prošloj sezoni osvojio je Kup Turske sa Fenerbahčeom, ali i takmičenje u šutiranju trojki.

Momak iz Priboja proveo je dve godine u Feneru, gde je osvojio i tursko prvenstvo i igrao na Fajnal foru Evrolige, a pre toga je četiri sezone proveo u Zvezdinom sistemu, od čega dve godine na pozajmici u FMP iz Železnika. Kao reprezentativac Srbije osvojio je evropsko srebro u Istanbulu pre dve godine.

Srbiju će u NBA ligi naredne sezone predstavljati još i Nikola Jokić u Denveru, Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica u Sakramentu, Boban Marjanović u Dalasu i Alen Smailagić u Golden Stejtu. 

Prema informacijama američkih medija, Gudurić je dugo bio na radaru Hjustona i Filadelfije. Ali, čini se da je izabrao možda i najbolju sredinu za dalji razvoj.

Foto: Via Twitter / @memgrizz


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara