Za produžetak pobedničkog niza

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.08.19. | 09:33

Srpski košarkaši nastavljaju učešće na Austiger kupu u Šenjangu duelom protiv Novog Zelanda (13.30)

Bilo je protiv Italijana određenih problema pre dva dana, naročito tokom drugog poluvremena. Košarkaši Srbije kao da su se opustili, koncentracija u napadu je naglo pala, a Azuri su sve to znalački iskoristili i zamalo došli do velikog preokreta i senzacije. Ipak, alarm se upalio na vreme, srpski sastav je stao na noge, a Jović je trojkom u poslednjem napadu stavio tačku na nade Italijana da mogu do čuda.

Izabrane vesti

Ako nešto pozitivno možemo da izvučemo iz ove utakmice, to je svakako veoma dobra i čvrsta igra u odbrani tokom prvog poluvremena, ali i većeg dela treće četvrtine. Sa druge strane, napad je sasvim dobro funkcionisao u prvih 20 minuta, šut sa distance srpsku reprezentaciju je vrlo dobro služio, ali se nekako sve srušilo u nastavku kada je bilo dosta „sušnih“ minuta.

Nema sumnje da će ovo poslužiti kao dobra opomena timu Aleksandra Đorđevića da se nijedan tim na narednom šampionatu ne sme uzeti zdravo za gotovo. Igra je još uvek na veoma visokom nivou, ostalo je još šest dana do početka prvenstva i polako, ali sigurno sklapaju se poslednje kockice. Jer kada krene Mundobasket, prava na grešku neće biti.

SRBIJA PRVAK SVETA - KVOTA 5,00!

Na susretu protiv Italijana u napadu je ponovo najefikasniji bio Bogdan Bogdanović, mada raduje odlična partija Nemanje Bjelice, ali i Marka Simonovića, koji je naročito raspoložen bio tokom prvog dela igre.

Što se današnjeg protivnika Srbije tiče, Novi Zeland nije jedna od reprzentacija koja će predstavljati bauka na predstojećem prvenstvu u Kini. Naravno, pokušaće da zadive svet čuvenom „hakom“, plesom koji izvode pred svaki meč, ali teško da će to uplašiti rivale na Dalekom Istoku.

Šalu na stranu, sastav Novozelanđana uglavnom čine košarkaši iz domaćeg prvenstva uz dodatak Taija Vebstera iz Galatasaraja, ali i Fina Dilejnija, koji je prethodne sezone na kratko bio i član FMP-a iz Železnika.

Protiv Francuske se juče nisu obrukali. Daleko od toga. Na poluvremenu je ekipa iz Okeanije čak i vodila, da bi košarkaši iz zemlje Galskih petlova ubacili u petu brzinu tokom treće deonice i tako faktički rešili pitanje pobednika.

Napomenimo još samo da Srbija u ovom pripremnom periodu nema poraz. Posle trijumfa protiv Borca u Čačku, usledile su pobede protiv Finaca u Zrenjaninu, a onda i dva puta protiv Litvanaca (jednom u Beogradu, a jednom u Kaunasu). Osvojen je Akropolis kup gde su redom padale selekcije Turske, Italije i Grčke, a trijumfalno je srpski sastav startovao i na Austiger kupu u Šenjangu, gde je ponovo pobeđena Italija, kao što je već napomenuto.

Valjalo bi da niz potraje sve do 15. septembra.

AUSTIGER KUP (ŠENJANG)

Nedelja
09.30: (1,45) Francuska (15,0) Italija (3,05)
13.30: (1,85) Srbija (hendikep -24,5) Novi Zeland (1,85)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Piše: Srđan TODOROVIĆ


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara