""
""

Trifin Ješilgiresun ispustio skalp nad Efesom

Vreme čitanja: 1min | ned. 26.03.17. | 16:54

Zeleno-beli poraženi s 76:84

Iznenađenje je bilo na pomolu, ali se nije dogodilo. Anadolu Efes iščupao se na gostovanju Ješilgiresunu i slavio preokretom u poslednjoj deonici s 84:76 .

Tim Aleksandra Trifunovića mogao je da dođe do izuzetno važne pobede u borbi za osmu poziciju koja vodi u plej-od turske lige, ali je Efes pokazao koliko je kvalitetan i iskusan sastav.

Izabrane vesti

Nije lako igrati u gostima u malim dvoranama do 3.500 gledalaca, a to se sada uverio i Efes. Ješilgiresun je bio u prednosti sve do poslednje deonice kada je imao i 10 poena razlike, ali je evroligaš dominantnim skokom i ubrzanim tempom prilično lako došao do egala. Tu se videlo koliko je gost iskusniji, ali i da ima dominantne igrače poput Danstona i Ertela.

U samoj završnici igralo se na jednu loptu, a presudan momenat bila je ukradena lopta Čedija Osmana uz tehničku grešku domaćeg sastava, a potom je pogodio i trojku na pola minuta pre kraja. Dao je 17 poena i imao četiri skoka, Derik Braun je dodao 10 poena, koliko je dao i Ertel. Danston je dao 11. Riki Lido dao je 28 poena za domaćina.

Efes je tako došao do 21. pobede u sezoni čime je otišao na prvo mesto u ligi, dok je Ješilgiresun ostao na devet pobeda. Galata je osma sa 12 trijumfa.

(FOTO: MN Press)


tagovi

TurskaEvropaEvroligaAnadolu EfesAleksandar Trifunović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara