""
""

Sutjeska umalo do čuda u Podgorici, Budućnost jedva preživela napade fenjeraša!

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.11.15. | 23:37

Nekadašnji igrači Crvene zvezde Dragićević i Subotić, te braća Šehović održali Đetiće u životu...

I dan danas priča se o paklenoj atmosferi koji je vladao tokom finalne serije crnogorskog šampionata i načinu na koji je Budućnost pored Sutjeske uzela i devetu vezanu titulu od osamostaljenja države, a u najnovijem okršaju trenutno dva najjača kluba iz susedstva ponovo je gorelo do poslednje sekunde! Novi trener Đetića Luka Pavićević svoj debi pamtiće po bespoštednoj borbi tima iz Sutjeske, koji je umalo napravio čudo u Morači, ali i pobedu svojih pulena nakon dramatičnog produžetka rezultatom 89:87 (23:15, 23:24, 19:31, 13:8, 11:9).

Izabrane vesti

Interesantno, Sutjeska je imala šansu da i u dodatnih pet minuta dođe do dva boda. Ali i nju je ispustila! Posle serije od 5:0 u režiji Albijanića i Popovića usledio je period igre u kojem su se igrači Budućnosti smenjivali na liniji slobodnih bacanja kao na poligonu. Ali, Dragićević, Kuk, Subotić i Rikić bili su gotovo bez greške, da bi visoki centar na kraju pogodio i jedini koš iz igre za svoj tim, kojim je na kraju presudio izuzetno borbenom rivalu. 

Posle svih dešavanja viđenih tokom prvih petnaestak minuta, u momentu kada je Budućnost vodila rezultom 40:25, činilo se da će domaćin vrlo lako izaći na kraj sa rezultatski najslabijim timom u ligi. Ali, Albijanić, Pavličević i Vranješ potpuno su razdrmali goste, u trećoj deonici ubacili čak 31 poen Budućnosti i bili jako blizu senzacije. 

Na kraju, ipak, crnogorski šampion dobio je utakmicu na mišiće i iskustvo...

Najefikasniji igrač u domaćim redovima bio je Tadija Dragićević sa 21 poenom, čemu je dodao i 13 skokova i pet asistencija, dok je Bojan Subotić dodao 17 poena i deset uhvaćenih lopti. Kod gostiju po 17 koševa imali su Vranješ i Albijanić, dok je Pavličević proknjižio 15 poena, šest asistencija, pet ukradenih lopti i četiri skoka.

(FOTO: ABA liga / KKBudućnost VOLI)


tagovi

Tadija DragićevićSuad ŠehovićSead ŠehovićKK SutjeskaJadranska ligaBudućnost PodgoricaBojan Subotić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara