ŠOKANTNO! Grifin saznao da ide u Detroit preko društvenih mreža

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.02.18. | 10:31

Neverovatna ispovest dojučerašnjeg kapitena Los Anđeles Klipersa i to na predstavljanju u novom timu...

Prošao je lekarske preglede, ispotpisivao traženu papirologiju, preselio se i onda otkrio - za trejd je čuo putem društvenih mreža!

Eto, tako je izgledalo predstavljanje Blejka Grifina u centru Detroit! Veliki trejd Klipersa i Pistonsa koji je zasad obeležio sam finiš prelaznog roka u NBA ligi izazvao je burnu reakciju i brojne, oprečne komentare o načinu, sistemu i filozofiji rada najjačeg košarkaškog takmičenja sveta.
„Šokiran je blaga reč“, otvorio je dušu Grifin na početku konferencije za novinare, na kojoj su predstavljeni još i Vili Rid i Brajs Džonson.
„Košarka je biznis, NBA je biznis, a oni (klubovi) su doneli odluku. Voleo bih da sam imao priliku da saznam za trejd ranije, ili da sam imao priliku da razgovaram s nekim pre nego što se sve desilo. Kada za ovako nešto saznate na društvenim mrežama, preko drugih ljudi... Mnogo je teško. Posebno kada u jednom klubu provedete toliko vremena. Ali, na kraju dana, sve je ovo biznis i želim da igram tamo gde me žele. Zato sam uzbuđen što sam u Detroitu“, priznao je Grifin.

Izabrane vesti

Sada već bivši kapiten Klipersa letos je potpisao petogodišnji ugovor vredan 171.000.000 dolara. Uprkos tome što je šest meseci kasnije promenio sredinu, kaže da ne žali što u ugovoru s Klipersima nije postojala „no-trade“ klauzula.
„U vreme kada sam potpisao ugovor Karmelo Entoni je prolazio kroz celu zavrzlamu u Njujorku, gde je imao potpisanu 'no-trade' klauzulu. Za mene to nije bila realna opcija u to vreme. Kao što rekogh, želim da igram tamo gde me žele, a Klipersi me očigledno ne žele. Dolazak u Detroit me čini srećnim“.

Grifin će za novi klub da debituje već u noći između četvrtka i petka, kada Detroitu na noge dolazi Memfis. On veruje da će se vrlo brzo uklopiti u novi sistem i partnera u reketu - Andrea Dramonda.
„Verujem da možemo da budemo baš dominantni. Moramo da počnemo da radimo zajedno na tome. Veliki sam fan Dramondove igre već duže vreme. Još kada je zaigrao u NBA moglo je da se vidi koliko je talentovan igrač. Sada je sazreo i ima fantastičnu karijeru“, zaključuje Grifin.

NBA

Petak
01.00: (2,50) Vašington (13,0) Toronto (1,65)
01.00: (1,35) Detroit (14,0) Memfis (3,70)
02.00: (1,50) Minesota (13,0) Milvoki (2,95)
02.00: (2,25) San Antonio (12,5) Hjuston (1,80)
04.30: (2,10) Denver (12,5) Oklahoma (1,90)

*** kvote su podložne promenama

(FOTO: Printscreen)


tagovi

Blejk GrifinDetroit PistonsLos Anđeles Klipers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara