Saša Obradović: To lako ćemo, to nigde ne pije vodu

Vreme čitanja: 1min | sub. 24.08.19. | 09:15

“Ne treba praviti preveliki pritisak, mora da se razmišlja iz utakmicu u utakmicu”, kaže naš proslavljeni trener

Tri zlata sa evropskih prvenstava, jedno sa Mundobasketa 1998, plus srebro sa Olimpijskih ihara 1996. u Atlanti. Kad Saša Obradović priča o košarci valja se pretvoriti u uvo. A i on veruje da Srbija može mnogo na predstojećem turniru u Kinu, ali upozorava i da bi najveća greška bila da odmah pomislimo da smo već u borbi za medalje.
To lako ćemo, to nigde ne pije vodu. Bez obzira na sve, to su prve utakmice koje su najjteže. Možda ne moraš da ih odigraš najbolje, ali u tim prvim fazama treba da krećeš da tražiš neku formu, koja će da bude najbolja kad je najvažnije, od četvrtfinala recimo. Bitno je samo da se pokaže određeni nivo. Ali ono što sledi je najvažnije. Prvo da budemo zdravi, a drugo da se ta hemija koja se stvara na početku na kraju krajeva naplati”, kaže Obradović.

Izabrane vesti

Taj oprez u njegovim rečima ne znači ipak da nije optimista.
Uvek je bitno šta je ono najbolje što možemo da izvučemo iz nas samih. A mislim da iz svake pozicije možemo da izvučemo više nego drugi. Naši igrači na svim pozicijama su praktično dominantnui u evropskim timovima, neki i u NBA ligi. Ali mnogo faktora utiče, nije to tako jednostavno. Ne treba praviti prevelik pritisak. Mora da se razmišlja od utakmice do utakmice”.

Kompletan intervju Saše Obradovića pogledajte u klipu ispod.

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara