Povratak Repeše na jadransku pozornicu

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.01.19. | 11:33

Budućnost će protiv Igokee pokušati da prekine seriju od osam poraza

Izbora nema, prava na kiks još manje. Košarkaši Budućnosti moraju da pobede Igokeu, ili... Bolje staviti tri tačke, jer bi zaključak, pišu Vijesti, mogao da boli.

Ekipa koju je od početka sezone vodio Aleksandar Džikić, a na po jednoj utakmici privremeni trener Đorđe Adžić i novi šef stručnog štaba Jasmin Repeša, u najcrnjoj je seriji u istoriji kluba iz Njegoševog parka. Posle osam uzastopnih poraza samopouzdanja nema, ali je razlika u kvalitetu između branioca titule u ABA ligi i bosanskog predstavnika osetna, zbog čega pobeda ne bi smela da dođe u pitanje.

Izabrane vesti

Uostalom, crnogorski vicešampion bori se za drugo mesto pred plej-of, a novim porazom doveo bi u pitanje i plasman u doigravanje.
"Vezali smo nekoliko dobrih treninga, ekipa odlično reaguje i polako uvodimo sistem kakav želimo. Igokea igra brzu i zanimljivu košarku, verujem da nas očekuje odlična utakmica. Nadam se da će gledaoci doći u što većem broju da nas podrže i da ćemo doći do pobede", istakao je Repeša, koji će prvi put od otkaza u Cedeviti 2015. godine predvoditi jednu ekipu na Jadranu.

Uz neospornu razliku u kvalitetu, budžetu (mada je i Igokea podigla lestvicu ove sezone) i ambicijama, Budućnosti na ruku ide i istorija. Od 16 utakmica sa timom iz Laktaša, Podgoričani su dobili 12, a u Morači svih osam. Uzgred, već dva puta su ove sezone su slavili u Laktašima - u četvrtfinalu ABA Superkupa (90:86) i trećem kolu ABA lige (85:78).

Budućnost je u odnosu na te mečeve jača za Norisa Kola, Gogu Bitadzea i Džejmsa Bela, ali nema Nikole Ivanovića i Alekse Ilića, kao ni ranije otpuštenog Erona Krafta.
"Igokea ima veoma iskusnu i kvalitetnu ekipu, koja se dosta menjala tokom sezone, ali igra dobru i brzu košarku. Verujem da nas očekuje zanimljiva utakmica i nadam se pobedi, kako bismo prekinuli crni niz u kojem se trenutno nalazimo", istakao je Filip Barović.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Ned 17:00 7347 ABA Buducnost - Igokea h 1 (-11.5) 1,85
Ukupna kvota1,85

ABA LIGA - 14. KOLO

Petak
Krka - Crvena zvezda 66:96
/Balažič 13 - Kešelj 20/

Cibona - FMP 90:71
/Bundović 22 - Pot 15/

Zadar - Olimpija 84:80
/Litl 21 - Lapornik 18/

Subota
Partizan - Mornar 75:73
/Renfro 18 - Voler 24/
Mega Bemaks - Cedevita 101:107 (produžetak)
/Atić 20 - Pulen 31/

Nedelja
17.00: (1,17) Budućnost (20,0) Igokea (5,50)

* Kvote su podložne promenama

Foto: MN PRESS


tagovi

Budućnost PodgoricaJasmin RepešaIgokeasportsko klađenjeJadranska ligaABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara