Počeo crnogorski košarkaški rat: Mornar uzeo Šehovića, ali tek će da pucaju transfer bombe

Vreme čitanja: 1min | čet. 20.06.19. | 22:45

Na meti su i Nidam, Pulen, Gordić, Bjelica...

Rivalitet Budućnosti i Mornara u crnogorskoj košarci postaje sve veći, a u povom prelaznom roku bi mogao dodatno da se zaoštri.

Iako je Budućnost neka vrsta državnog projekta sa daleko većim budžetom i mogućnostima, nimalo naivan projekat iz Bara sve više staje na žulj Podgoričanima. Pre godinu dana su im uzeli titulu prvaka Crne Gore, a u finalu minulog plej-ofa su sevale prilične varnice. Budućnost je tek posle obilne sudijske pomoći uspela da savlada Mornar u petoj utakmici što je izazvalo žestoke rekacije Barana.

Izabrane vesti

Zato su transferi na relaciji između ova dva kluba retkost, ali se večeras jedan ipak dogodio.

Budućnost je posle četiri godine napustio Sead, mlađi od braće Šehović, i pojačao Mornar. Krilni košarkaš je potpisao jednogodišnji ugovor sa Baranima i prvo je njihovo pojačanje za narednu sezonu. Ali to je samo početak transfer bitki koje se očekuju na relaciji Podgorica - Bar.

Vijesti javljaju da se po crnogorskim košarkaškim krugovima priča kako bi Mornar mogao da iskoristi činjenicu što Budućnost želi da smanji ugovor Nemanji Gordiću i dovede ga u Bar. Sa druge strane,  Podgoričani žele da velikom rivalu preotmu Dereka Nidama čiji povratak u Bar se očekuje. Mornar takođe razmišlja i o dovođenjima Dejkoba Pulena i Milka Bjelice čime bi stvorio više nego jak sastav da parira podgoričkom rivalu.

Biće ovo vruće leto u crnogorskoj košarci...

(FOTO: MN Press)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara