PET NA PET - Petar Mijović: Rastao sam uz Divca, Rađu, Kukoča, Paspalja, ali mi je poseban bio Dražen Petrović

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.07.19. | 08:51

Trener u podgoričkoj Budućnosti veruje u ljubav, posvećenost i rad!

Naš današnji gost u rubrici “Pet na pet” je Petar Mijović. Košarkaški trener koji je završio minulu sezonu u podgoričkoj Budućnosti nasledivši Jasmina Repešu na mestu šefa stručnog štaba. Mijović je stigao do crnogorske šampionske titule, a u narednoj sezoni biće prvi asistent novom šefu Đetića Slobodanu SubotićuPetar je bio trener u reprezentativnim selekcijama Crne Gore, trener u Francuskoj…

I pored velikih obaveza oko “snimanja” potencijalnih pojačanja Budućnosti uspeo je da odgovori na MOZZARTOVIH pet pitanja…

Izabrane vesti

1. Da li ste svojevremeno trenirali još neki sport osim košarke i koji?
“U detinjstvu sam, kao i većina drugara, trenirao više sportova. Fudbal i tenis su bili sportovi koje sam trenirao pre ili uporedo sa košarkom. Međutim, ljubav prema košarci je nadvladala i eto i danas je to moja velika ljubav”.

2. Ko vam je bio sportski uzor, idol, u tinejdžerskim danima?
“Kao dečak rastao sam i košarku zavoleo uz jednu od najtrofejnih generacija na ovim prostorima u kojoj su bili Divac, Rađa, Kukoč, Paspalj… Međutim, uvek mi je poseban bio Dražen Petrović. I danas, često koristim mogućnosti savremene tehnologije i uživam u njegovim majstorijama i igrama gledajući utakmice sa kraja osamdesetih i početka devedesetih”.

3. Klub koji nosite u navijačkom srcu ?
“Budućnost”.

4. Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?
“Pa sigurno ih ima više. U rodnom Baru sećam se utakmice Mornara i Crvene zvezde u generaciji braće Čarapića, braće Pavićevića, Pešića, a sa druge strane bili su Obradović, Trifunović, Ilić… Jedna od prvih utakmica izvan mog grada bio je meč Partizan – Pop 84 u Hali sportova i neverovatna partija fenomenalnog Tonija Kukoča”.

5. Životni i sportski moto?
“Jednostavno verujem u rad, posvećenost, a uloženi trud se mora vratiti. Ljubav, maksimalna posvećenost i rad na sebi je nešto što mi daje veru da mogu da ispunim neke lične ambicije i ciljeve”.

Bonus pitanje: Šta u Mozzartu odigrati na duel iz Afričkog kupa nacija, NIGERIJA – J. AFRIKA. Nigerija je u minuloj fazi izbacila Kamerun, a Južna Afrika Egipat. U Kairu Nigerija ulazi sa boljim skorom od 5:4:1, uz najubedljiviju pobedu od 4:0.   

“Probajte,  nerešeno na poluvremenu ili na kraju utakmice”.

PIŠU: Nela i Đurđe MEČANIN
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com
FOTO:
P. Mijović, priv. arhiva/ KK Budućnost


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara