Partizanovo veče čuda: Od otpisanog, do trećeg mesta i povoljne grupe u TOP 16

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.12.18. | 21:55

Parni valjak ide u novoformiranu Grupu E, gde će mu protivnici biti Monako, Lijetuvos Ritas i Alba, koja je izgubila od Lokomotive u Berlinu

Veče čuda u dvorani Aleksandar Nikolić dovelo je do toga da Partizan grupnu fazu Evrokupa završi na trećoj poziciji i dobije povoljne rivale u TOP 16 fazi.

Izabrane vesti

Posle maestralne borbe i pobede nad Turk Telekomom, crno-beli su sebi obezbedili prolaz u novoformiranu Grupu E, gde će im takmaci biti dosadašnji Zvezdin neprijatelj Monako kao prvoplasirani tim Grupe A, Ritas iz Vilnjusa kao četvrti sastav Grupe D i Alba sa etiketom drugoplasiranog kluba Grupe B, pošto je izgubila od Lokomotive u Berlinu. Partizanu je za ovakav rasplet bila potrebna pobeda od bar četiri poena, a crno-beli su večeras pokazali možda i najbolju partiju u sezoni! Sveukupno Parni valjak je napravio odličan posao. Turk Telekom je i pored velikih ulaganja letos ispao iz takmičenja, dok je Zenit četvrti na tabeli i ide u grupu zajedno sa Cedevitom, Andorom i Uniksom iz Kazanja. 

Za razliku od Crvene zvezde, koja je dobila prilično teške protivnike za nastavak takmičenja, Partizan je mnogo bolje prošao. Ali, pred Andreom Trinkijerijem je i dalje veliki izazov, jer potraga za pojačanjima ne ide očekivanom brzinom. Kako bilo, za nastavak borbi u Evrokupu Partizanu će biti potrebno bar jedno, možda čak i dva nova rešenja. Po jedno u reketu i spolja.

Partizan je svakako napravio veliki uspeh, jer je od otpisanog pre samo nekoliko sedmica došao u situaciju da ide dalje u grupu gde može ravnopravno da se nosi sa svima.

Foto: Star Sport


tagovi

Rade ZagoracStefan JankovićEvrokup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara