Nove Partizanove bebe - iver ne pada daleko od klade

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.09.18. | 18:52

Trojica igrača čiji su očevi ostavili dubok košarkaški trag na ovim prostorima, nosiće dres Partizana ove sezone

Košarkaški klub Partizan ovog leta se opredelio da se vrati na startu filozofiju proizvodnje igrača i brušenje mladih talenata i to uglavnom, domaćih, a značajan korak u realizaciji tog plana bio je dovođenje Uroša Trifunovića i Luke Tarlaća. I da cela stvar bude još zanimljivija, obojica su sinovi nekadašnjih istaknutih košarkaša Crvene zvezde, Aleksandra Trifunovića i Dragana Tarlaća.

Trifunović je svojevremeno bio i kapiten crveno-belih i ljubimac navijača. Njegov sin, koji u decembru puni 18 godina, ovog leta bio je jedan od najzaslužnijih za pohod juniorske reprezentacije Srbije ka tituli prvaka Evrope na šampionatu u Litvaniji. Ovaj talentovani bek je na tom takmičenju bio dominantan u tandemu sa centrom Markom Pecarskim, zanimljivo, sinom još jednog poznatog košarkaškog oca.

Izabrane vesti

Pecarski senior, tokom 80-tih godina prošlog veka bio je centar Partizana i navijači su ga voleli zbog atraktivnih zakucavanja. Sinovima dva poznata košarkaša sada su se putevi ukrstili u ekipi Partizana, s tim što ostaje da se vidi koliku će minutažu imati Trifunović. Odnosno, da li će odmah dobiti priliku i u prvom timu, ili će biti registrovan i za zemunsku Mladost koja je postala razvojni tim crno-belih i takmiči se u Košarkaškoj ligi Srbije. Prošle sezone Trifunović je igrao za mladi tim turske Karšijake.

Što se tiče Pecarskog, on je još prošle sezone debitovao u prvom timu crno-belih, nekad je imao manju, a nekad veću minutažu, ali je jasno demonstrirao talenat. Doduše, jasno se videlo i na čemu bi trebalo najviše da radi kako bi u potpunosti iskoristio ono čime ga je priroda darovala.

Kada je u pitanju Tarlać junior, njegov otac Dragan je početkom 90-tih godina prošlog veka nosio dres beogradskih crveno-belih pre nego što je obukao opremu iste kombinacije samo u grčkom Olimpijakosu. Luka Tarlać je nešto mlađi od prethodne dvojice pomenutih u ovom tekstu, rođen je u novembru 2002. godine, a igra na poziciji krila i do dolaska u Partizan bio je član košarkaškog klub Sava. On je član reprezentacije Srbije do 16 godina i smatraju ga za jednog od većih talenata iz te generacije. Za njega je izvesno da će morati prvo da se kali, ali svakako predstavlja zalog za budućnost Partizana.

Sve u svemu, jasno je da, uz pomenutu trojicu, kao i još neke članove prvog tima koji su nešto stariji, beogradski crno-beli posle duže vremena imaju ekipu sa pravom perspektivom. A pošteno bi bilo reći i da su Pecarski, Trifunović i Tarlać pravi naslednici porodičnih košarkaških loza.

Inače, košarkaši Partizana sezonu će zvanično početi 20. septembra utakmicom protiv Mornara iz Bara u četvrtfinalu Superkupa Jadranske lige koji se igra u Laktašima.

Foto: MN Press


tagovi

Marko PecarskiMiroslav PecarskiUroš TrifunovićAleksandar TrifunovićLuka TarlaćDragan Tarlać

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara