Mirza Begić pojačao Mornar

Vreme čitanja: 1min | pon. 15.07.19. | 14:30

Klub iz Bara pravi veoma ozbiljan tim za narednu sezonu

Pojačanjima u Mornaru izgleda nema kraja. Velike su ambicije Barana za narednu sezonu, a da je tako samo potvrđuje novi dolazak u redove ovog kluba. Naime, zvanično je potvrđeno da će Mirza Begić biti član ovog tima naredne sezone.

Slovenački centar prethodne sezone igrao je za ekipu Olimpije iz Ljubljane i sedmo je pojačanje Barana u ovom prelaznom roku. Pre njega su u klub stigli Derek Nidam, Damir Markota, Brendis Rajli-Ros, Džejkob Pulen, Sead Šehović i Milko Bjelica.

Izabrane vesti

Prethodne sezone, Begić je u proseku beležio 8,8 poena po utakmici i 4,4 skokova u ABA ligi, dok je u FIBA Ligi šampiona imao još bolji prosek, pošto je dolazio do 10,4 poena i 6,1 uhvaćenih lopti. On bi mogao da bude odlično pojačanje na poziciji centra i velika prednost na skoku za Barane, pošto je visok čak 216 centimetara.

Begić iza sebe ima prilično bogatu karijeru i može da se pohvali nastupima za Olimpiju, Virtus, Slovan, Žalgiris, Real iz Madrida, Baskoniju, Cedevitu i Slobodu iz Tuzle.

Crnogorska ekipa je tako još jednom istakla velike ambicije u narednoj sezoni ABA lige, a kako stvari stoje, vrlo lako bi mogli da dođu i do grupne faze u FIBA Ligi šampiona  u kojoj će se u poslednjem kolu kvalifikacija sastati sa Benfikom ili Groningenom.

Foto: Twitter / KK Mornar Bar


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara