""
""

Mega ima paklen triling: Zagorac - Jaramaz - Kaba! Opet je slomljena Budućnost

Vreme čitanja: 3min | sub. 10.09.16. | 22:15

Tim iz Sremske Mitrovice u finalu turnira u Vršcu - 91:84

I u reprizi ishod ostaje isti. Košarkaši Mega Leksa drugi su finalisti prijateljskog turnira u Vršcu, pošto su u polufinalnom duelu protiv Budućnosti slavili rezultatom 91:84 (23:17, 19:20, 24:18, 14:25, 11:4) i to tek posle produžetka. U finalu sastaće se sa Crvenom zvezdom, a utakmica je na programu u nedelju od 20 časova. 

Izabrane vesti

Po višestrukog crnogorskog šampiona kobni su bili Rade Zagorac sa 28 poena i 11 skokova, odnosno Ognjen Jaramaz sa 17 koševa i četiri ukradene lopte, dok je Alfa Kaba još jednom potvrdio da bi ove sezone mogao da bude jedan od ključnih igrača Mege. Iako je susret završio i pre isteka 40. minuta, uspeo je da skupi 14 poena i pet uhvaćenih lopti, dok je veliku podršku iz drugog plana pružio novi igrač Radosav Spasojević. On je takođe teren morao da napusti pre kraja, ali je imao 11 poena. 

Tim iz Sremske Mitrovice tako je ostvario još jednu pobedu u nizu nad  i prošlogodišnjim rivalom u polufinalu Jadranske lige. I to nakon što su uspeli da prospu dvocifrenu razliku stečenu u finišu trećeg kvartala i serijom nerezonskih grešaka u obe faze dozvole Borisu Savoviću i Markusu Vilijamsu da potpuno vrate Budućnost u meč i bitku za finale. Ipak, u dodatnih pet minuta Đetići nisu mogli mnogo pošto im je već na startu petu ličnu grešku zaradio najbolji strelac - Savović. On je na kraju dopisao 22 poena, dok je Šon Džejms potvrdio da će biti veliko pojačanje i na kraju je imao 15 poena i devet skokova. 

Ruku na srce, Vlade Šćepanović je protiv talentovane ekipe izveo slabiji sastav od očekivanog, sa svega deset igrača u rotaciji. Susret su zbog reprezentativnih obaveza propustili Nemanja Gordić i Suad Šehović, a nedostajao je i Džej Ar Rejnolds.

Veliki uticaj na konačni ishod meča uticalo je više faktora. Pre svega - megina odbrana, pošto je u pojedinim momentima podsećala na onu viđenu iz prošle sezone, a posebno u dodatnih pet minuta. Uz snažan presing po celom terenu, ali i agresivnu, kombinovanu defanzivu u polju. Kojom su, inače, puleni Dejana Milojevića osvojili prvi trofej u klupskoj istoriji, ali i došli do finala Jadranske lige. 

Budućnost jeste pred Megu izvela po imenima skuplji i iskusniji sastav, ali osim povratnika Borisa Savovića i velikog pojačanja Šona Džejmsa dobar deo utakmice nedostajale su konkretne realizacije ostatka tima. Markus Vilijams je proigrao praktično tek u finišu, a na kraju imao je deset poena i osam asistencija, dok je Sead Šehović upisao devet koševa, ali to nije bilo dovoljno.

Utakmica za treće mesto između Budućnosti i Vršca igraće se u nedelju od 17.30, dok je finalni okršaj između Zvezde i Mege od 20 časova. 


BUDUĆNOST - MEGA LEKS 84:91 (17:23, 20:19, 24:18, 25:14, 4:11)

Dvorana: Milenijum
Gledalaca: Oko 200

Budućnost: Vilijams 10, Starovlah 6, Džejms 16, Subotić 6, Šehović 9, Popović 1, Baćović, Ilić 8, Savović 22, Nikolić 6. 

Mega Leks: Mušidi 3, Simić 2, Đoković 2, Jaramaz 17, Veljović 2, Spasojević 11, Milisavljević 6, Kaba 14, Zagorac 28, Simeunović, Tejić 6. 

(FOTO: MOZZART Sport)


tagovi

SrbijaSead ŠehovićRade ZagoracMega LeksJadranska ligaBudućnost PodgoricaBoris SavovićAlfa Kaba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara