Jokić i Mari među najjačim tandemima u NBA

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.07.19. | 23:23

Generalni menadžer Tim Koneli otvoreno o tandemu koji bi trebalo da nosi franšizu iz Kolorada

Dok širom Sjedinjenih Američkih Država odjekuju transfer bombe i klubovi stvaraju jake tandeme i rostere za napad na šampionski prsten, Denver je ovog leta mirno radio jačanju postojećeg igračkog kadra i vezivanju igrača koji su već bili deo sistema.

Nikola Jokić je prošlog leta potpisao ugovor vredan 150.000.000 dolara, nedavno je paraf na četvorogodišnju saradnju dogovorio i Džamal Mari, a prema rečima generalnog menadžera Tima Konelija upravo će njih dvojica predstavljati tandem za budućnost.
“Marijev rast i razvoj pravi su simbol napretka ovog projekta. Uspeh koji smo imali prošle sezone, u najvećem delu, dogodio se zbog njegovog napretka i rasta u ulogu lidera ovog tima. Za sve je zaslužan trener Majkl Meloun, koji je zaista uradio veliki posao s njim. Nije lako kada pustite klince da prave greške i radite s njima, ali upravo takvi postaju igrači koji izrastaju u najveće zvezde“, izjavio je Koneli.

Izabrane vesti

Mari je prošle sezone beležio 18,2 poena, 4,2 skoka i 4,8 asistencija, čime je napravio ozbiljan napredak u sve tri glavne statističke kategorije. Kada se na to doda izvanredna sezona Nikole Jokića dobija se Denverov plasman u polufinale Zapadne konferencije i sezona koja će se u Koloradu prepričavati.
“Nikola ima jedinstvenu strast prema ovoj igri, kao i neverovatnu sposobnost da saigrače čini boljim. Džama je shvatio kako da koristi Jokićeve kvalitete i bude produktivniji na terenu kada je Nikola tu. Jokić je neverovatno kreativan igrač, nikada ne igra banalnu košarku i uvek se trudi da saigračima i protivnicima nametne svoj ritam. Naše dve zvezde su odmah 'kliknule' i oformile jedan od najboljih tandema u NBA ligi“.

Gledajući koliko je dvojaca oformljeno samo tokom ovog prelaznog roka, Jokić i Mari će imati razloga da se dodatno pokažu u strahovitoj konkurenciji...

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara