FMP juri plej-of, Mornar bi da pobegne sa dna

Vreme čitanja: 3min | sub. 08.12.18. | 12:22

Važan meč za oba tima u okviru 10. kola ABA lige

Važan meč za FMP i Mornar. Oba tima nisu i ne mogu da budu preterano zadovoljna partijama poslednjih sedmica, pa imaju za šta da se večeras bore u okviru 10. kola ABA lige.

Panteri trenutno dele peto mesto na tabeli sa Partizanom i Igokeom, dok je tim iz Bara trenutno na poziciji koja vodi izvan regionalnog takmičenja. Barski tim je uoči gostovanja FMP-u doživeo pet uzastopnih poraza, a u dosadašnjem delu takmičenja upisao je samo dva trijumfa, dok je domaćin poražen na prethodna dva duela.

Izabrane vesti

Tim iz Železnika dočekaće prvaka Crne Gore, koji ove sezone igra potpuno ispod očekivanja.
"Posle pauze zbog FIBA prozora dočekujemo ekipu Mornara. Rival je pretrpeo neke promene u sastavu i sigurno će sa ogromnom energijom pokušati da nadoknadi nedostatak nekih igrača. Veoma su neugodni kada poene postižu u serijama, odlični su šuteri za tri poena. Ispod koša Luković daje sigurnost, Sane, Mićović i Pavić su grači koji mogu da pokriju obe pozicije. Da bi smo zaustavili ekipu Mornara potrebno je da budemo koncentrisani tokom 40 minuta i čvrsti u svakom duelu. Očekujem neizvesnu utakmicu i od svoje ekipe očekujem da uradi sve kako bismo na kraju bili zadovoljni", rekao je šef struke FMP-a Vladimir Jovanović.

Pauza zbog utakmice reprezentacija u kvalifikacijama za Mundobasket došla je u pravom trenutku po izabranike Mihaila Pavićevića, koji veruje da će ekipa vratiti na pobednički put.
"Dobro smo radili proteklih dana i, rekao bih, vratili pravu, optimističnu atmosferu. Ne delim ekipe na bolje i lošije, ovo je veoma ujednačena liga, pokazalo se da svako svakog može da dobije. I gostovanje FMP-u vidimo kao i svaku drugu utakmicu. Imali smo vremena da se spremimo i da spremniji uđemo u taj meč nego što je bio slučaj sa prethodnim", rekao je Pavićević.

Potrošili su košarkaši šampiona Crne Gore kredite za ovu sezonu, kada su u pitanju neočekivani porazi. Svaki sledeći mogao bi da ugrozi opstanak Barana u društvu najboljih timova sa prostora bivše Jugoslavije.
"Mislim da su igrači svesni situacije u kojoj se nalazimo, za nas je svaka utakmica do kraja prvenstva ‘biti ili ne biti’, jer jedna ili dve pobede vode nas u neku mirnu luku, jedan ili dva poraza vežu nas za dno. Jednostavno, takva je liga. Idemo utakmicu po utakmicu. Prva je sa FMP-om. Bitno je da damo sve od sebe i da odbranu odigramo daleko bolje nego na poslednim utakmicama. Probaćemo da nadoknadimo jedan od dva kiksa koje smo imali kod kuće protiv Mege i Igokee", zaključio je Pavićević.

Mornar su, posle sporazumnog raskida ugvora, definitivno napustili Amerikanac Kadim Karington i Hrvat Marin Mornar, dok novajlija Malkolm Grant pravo nastupa stiče na početku drugog dela sezone, odnsosno 23. decembra protiv Olimpije.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sub 21:00 7536 ABA FMP - Mornar Bar up više (168.5) 1,85
Ukupna kvota1,85

ABA LIGA - 10. KOLO

Petak
Cedevita - Olimpija 95:82
/Bel 23 - Špan 20/

Subota
17.00: (2,55) Igokea (14,5) Partizan (1,60)
21.00: (1,45) FMP (15,0) Mornar (3,05)

Nedelja
19.00: (1,85) Crvena zvezda (hendikep -17,5) Zadar (1,85)

Ponedeljak 
18.00: (1,60) Krka (14,5) Cibona (2,55)
21.00: (1,20) Budućnost (19,0) Mega Bemaks (5,00)

* Kvote su podložne promenama 


Foto: ABA league/FMP


tagovi

ABAKK FMPKK Mornarsportsko klađenjeMihailo Pavićević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara